ATT in het afgelopen weekend actief in Apeldoorn en Amsterdam

Zaterdag 16 november waren een aantal ATT renners actief tijdens het NK Achtervolging/Teamsprint. In de column van de baanafdeling heeft Fred Draaijsma daar al mooie dingen over geschreven. Maar hoe verging het onze jongens en meiden?

Achtervolging

Bij de junioren stond er een volledige Adelaarploeg aan de start. Hoewel er “gemixed” mocht worden besloten Luc Grefte, Wouter Engelmann, Lars Mosterd en Jaimy vd Velden Dos Santos samen aan de start te verschijnen. Tijdens  een training hadden ze een keer een volledige 4 km gefietst (hoewel Jaimy daar niet bij was) die net boven de 5 minuten gereden werd. In de kwalificatie reden ze de eerste 2,5 km een prima race, met een supersnelle start (na 2 km waren de jongens nog steeds sneller dan de winnende vrouwenploeg van Argos om maar eens aan te geven hoe hard ze gingen) maar een matige aflossing gooide roet in het eten. Lars moest knokken om als 3e man aan te haken en uiteindelijk werd er een tijd van 4:58,988 gereden. En dat betekende dat tegen Maurits de Waal, Gino Vierhouten, Max vd Water en Thom Martens om de derde plaats gestreden moest worden. Tijdens deze race (die beter ging dan de kwalificatie) werden de jongens echter na 10 ronden door hun tegenstanders ingelopen. Dat was dus einde wedstrijd en een 4e plaats in het eindklassement.

Bij de vrouwen reed Michelle de Graaf mee in elite vrouwenteam met Winanda Spoor, Judith Bloem en Lotte Hoek. Deze meiden reden een uitstekende kwalificatie, waar Michelle lang met de elite vrouwen mee kon en zo goed haar steentje kon bijdragen. De tijd van dit team, 4:54,590 was goed voor de tweede plaats in de kwalificatie en dus mocht Michelle strijden om de gouden plak. In deze wedstrijd, tegen de Argos trein Kirsten Wild, Kelly Markus, Amy Pieters aangevuld met sprintser Melanie Klement die de 3 dames de eerste ronden supersnel op gang trok, werd het team van Michelle ingelopen en werd dus tweede. De Argos trein denderde echter door en zette met een tijd van 4.39 een nieuw Nederlands record neer. Maar een prima tweede plaats voor Michelle.

Teamsprint

Bij de nieuwelingen wist Adelaar Julian Bakker samen met zijn teamlid Niels Griemink de snelste tijd in de kwalificatie te rijden en mocht daarom in de finale het opnemen tegen Daan van Sintmaartensdijk en Jorn Volkers die 15 duizendste langzamer waren. In de finale echter waren de rollen omgekeerd en moest Julian genoegen nemen met een tweede plaats.

Bij de nieuwelingen meisjes vormde Adelaar Lianne van der Linden een team met Iris Ton. Zij eindigden op de achtste plaats.

Junior Sam Ligtlee (opgenomen in het KNWU Talentenprogramma) vormde met Adelaarlid Teun Mulder en Hugo Haak een combinatie bij de mannen. Zij waren de absoluut snelste renners, zowel in de kwalificatie als in de finale en werden Nederlands kampioen. Een superprestatie van Sam, die het toch tegen Mathijs Buchli en de gebroeders Bos moest opnemen.

Kortom. 3 keer podium voor het ATT. 1 x goud en 2 x zilver. Een succesvolle dag.

 

Daarnaast hebben Luc Grefte en Sam Ligtlee als eerste jaars junioren voor het eerst kennis gemaakt met de Nederlandse Doping Autoriteit. Beide renners werden na afloop van de wedstrijden opgeroepen voor de dopingcontrole. Wij (begeleiding ATT) vinden dat een goede zaak. 

 

Zondag 17 november 3Banentoernooi Velodrome Amsterdam

Helaas moesten Jaimy en Luc wegens ziekte afzeggen voor de 2e manche van het 3 banentoernooi in Amsterdam. Wouter Engelmann, Lars Mosterd en Stijn Geluk reden bij de junioren mannen, en Michelle reed bij de juniorvrouwen/elite vrouwen/masters mee.

Het waren korte, hectische wedstrijden, die rommelig verliepen. Het is nu dinsdag en nog niet alle uitslagen zijn  gepubliceerd. De junior mannen begonnen met een kwalificatie. Lars had hier moeite en na afloop van de rit, waarin Wouter en Stijn zich wisten te kwalificeren moest hij zich afmelden. Hij voelde zich niet fit genoeg om door te gaan. Wouter en Stijn reden vervolgens nog een scratch en eindigden beiden in het peloton. Welke plaats weten we echter niet. Michelle wist zich in haar ritten goed staande te houden en werd in de afvalkoers zelfs 3e. Maar helaas hebben we ook van haar geen uitslagen, dus exact hoe het gegaan is kunnen we niet zeggen. 

Op 7 december zijn de volgende wedstrijden. Kwalificatie voor het NK achtervolging en 1KM Tijdrit.