ATT Duurtrainingen voor alle Adelaarleden

Op zaterdag 30 november om 9:00 uur start de eerste voorbereidingstraining van het ATT (Adelaar Talenten Team bestaande uit junioren en nieuwelingen) weer op de weg. De eerste trainingen zijn vooral voor de renners die deze winter niet op de baan of in het veld fietsen en dus hun rustperiode er nu op hebben zitten.

De trainingen kenmerken zich door een rustige opbouw. Zo worden elke training een paar intensieve blokken ingebouwd die we steeds langer maken. En trainen we in 2013 alleen nog maar op zaterdag, vanaf januari 2014 wordt er zowel op zaterdag als zondag gefietst. Vanaf februari zullen we aan trainingswedstrijden deelnemen, zodat we eind maart optimaal geprepareerd aan de eerste voorjaarsklassiekers deel kunnen gaan nemen. De piek voor onze renners ligt echter in juni, als we tijdens het Districtskampioenschap er goed willen staan.

Het is voor andere Adelaarleden ook een mooie groep om bij aan te sluiten. Zij die ook zich nu al willen voorbereiden op een speciale rit, een mooie cyclo of de buitenlandreis van De Adelaar kunnen vanaf 30 november aansluiten bij deze trainingen. Bedenk echter wel dat de trainingen bedoeld zijn voor de ATT renners, en passen binnen hun trainingsplan. Zij zullen dus het tempo van deze trainingen bepalen, en ook de oefeningen die in de trainingen zijn ingebouwd zijn primair voor hen bedoeld. Alles om ze op een goede, rustige en optimale manier voor te bereiden op het wegseizoen.

Bedenk wel dat de aanwezige begeleiding er alleen voor de ATT leden is. Dus heb je bijvoorbeeld een lekke band, zul je die zelf moeten plakken en zullen we indien mogelijk kijken of we even kunnen wachten. Voor de ATT leden hebben we naast complete reservewielen ook voeding en drank bij ons. Informatie over de ATT trainingen zijn altijd te vinden in de kalender van het ATT die je hier vindt. Door het item open te klikken krijg je info over het vertrekpunt, de vertrektijd, de geplande duur en de geplande route. A.s. zaterdag vertrekken we om 9:00 uur vanaf Omnisport voor een rustige duurrit (zonder oefeningen, het is een "kennismakingsrit") door de IJsselvallei. Wil je meedoen, dan kun je aansluiten.

Wanneer gaat de training niet door:

  1. Bij sneeuwval
  2. Bij ijzel
  3. Indien het regent en de temperatuur is onder de 5 graden Celsius (Kans op onderkoeling)

We melden uitval van de training altijd op ons twitteraccount @adelaartalenten en ook in de kalender wordt dit dan aangepast. Dit kan nog tot een uur voor aanvang gebeuren.