GP Jan Derksen, ATT-ers op het podium

Zondag 24 november werd in het Velodrome de GP Sprint Jan Derksen verreden. Hier deden namens het ATT een aantal renners aan mee. Bij de nieuwelingen jongens Julian Bakker en bij de nieuwelingen meisjes Lianne van der Linden. Stijn Geluk en Sam Ligtlee stonden bij de junioren namens onze club ook aan de start. En daarnaast nog de belofterenners Daan van Norden en Elis Ligtlee en eliterenner Michael Veen.

Bij de nieuwelingen reed Julian Bakker een uitstekende 200 meter. Hij was met een tijd van 12,871 seconden de snelste jongen. Lianne werd met haar tijd van 14,461 seconden het 5e nieuweling meisje. In het daaropvolgende sprinttoernooi met poulesprints wist Julian zijn positie goed vast te houden en uiteidelijk ook de finale te winnen. Een prima resultaat voor deze jonge Adelaar. Ook Lianne wist haar positie vast te houden en eindigde op de 5e plaats.

Sam Ligtlee was ex-aequo met Igor Hollemans in 11,574 seconden de snelste junior. Stijn Geluk belandde met een tijd van 12,481 seconden op de 9e plaats. In de de poulewedstrijden die volgden wist Sam zijn posititie vast te houden en in de finale moest hij weliswaar Igor Hollemans voor laten gaan, maar wist hij toch voor de sterke Belg Jordi Vrancken 2e te worden. Weer een podiumplaats dus. Stijn kon zich helaas niet verbeteren en eindigde deze wedstrijd op de 9e plek.

Bij de eliterenners wist Daan van Norden uiteindelijk 5e te worden en werd Michael Veen 7e. Elis Ligtlee was bij de elite/belofte vrouwen de sterkste.

Twee podiumplaatsen dus voor het ATT, met Julian als eerste bij de nieuwelingen en Sam als tweede bij de junioren. Aangevuld met een eerste plaats voor Elis Ligtlee kan gesproken worden van een succesvol sprinttoernooi.

Op onderstaande foto alle winnaars in de diverse categorieen met daarbij Elis Ligtlee en Julian Bakker