ATT rijdt eerste wedstrijd in 't Loo

Vandaag de eerste trainingswedstrijd van dit wegseizoen. De voorjaarscompetitie in ’t Loo bij Oldebroek.

Om half 10 verzamelen bij het clubgebouw en samen met de eliterenners van het ACT en enkele amateurs op de fiets naar ’t Loo. Het regende hard, maar gelukkig hadden we de wind in de rug, en zo “vlogen” we in net iets meer dan een uurtje naar “t Loo. Daar in de warme kantine (met nog veel plek omdat we relatief vroeg waren) konden we ons voorbereiden op een natte wedstrijd. Een aantal nieuwelingen die wel meegefietst waren naar de wedstrijd, gingen direct door terug met een boog naar Apeldoorn. Zo konden zij mooie trainingskilometers maken.

Om 12 uur startte de wedstrijd. Wouter Engelmann en Jaimy vd Velden Dos Santos (beiden eerste jaars junior) reden in de A groep (amateurs/elite/junioren) en gedurende de wedstrijd bleek dat zij zich relatief makkelijk in het peloton konden handhaven. Terwijl er al flink wat renners hadden moeten lossen reden beiden gedisciplineerd hun ronden. 
In de B groep reden 2 renners, Arie de Bie en Phaedra Krol. Beiden moesten na het begin waarin hard werd gereden het peloton laten gaan en kwamen in groepjes te rijden waarin ze lekker konden meedraaien.

Na 50 minuten wedstrijd was er bij de B-groep een vervelende valpartij, waar Ron Groeneveld van de Hanzerenners het slachtoffer van werd. Doordat hij per ambulance moest worden afgevoerd werd de wedstrijd stil gelegd. 
We wensen Ron natuurlijk weer snel herstel toe! 
De renners kwamen een tijdje stil te staan en we besloten dat het beter was doordat de renners nu afgekoeld waren, om niet meer te starten, maar ons weer voor te bereiden op de terugreis naar Apeldoorn. Phaedra Krol bleef echter rijden, en wist in het uitgedunde peloton knap een 13e plaats te halen.

Bij thuiskomst hadden de renners ruim 125 km op de teller staan. Een prima dag dus,. Want ondanks het feit dat we de wedstrijd niet helemaal uit gereden hebben blijkt dat de jongens en meiden prima geprepareerd aan de start stonden. De trainingen tot nu toe zijn dus prima verteerd!

Morgen in Exel zal er ook door een paar renners gereden worden.