Geen succes ATT bij Omloop van Noordwest Overijssel

Vandaag werd onder prachtige omstandigheden (het leek wel mei) de Omloop van Noordwest Overijssel voor nieuwelingen en junioren gereden. Er stonden helaas geen nieuwelingen aan de start, maar bij de junioren stonden 3 jongens aan de start, Wouter Engelmann, Luc Grefte en Jaimy vd Velden Dos Santos. 

De start was vrij nerveus, in de neutralisatie waren al valpartijen. Maar door het ontbreken van wind (normaal de grote wedstrijdbepaler in deze koers) bleef de groep in het begin compact bijeen. Tot aan Hasselt (12 km) waren er geen bijzonderheden. Maar vanaf dat moment kwam er een beetje wind op de kant en kregen renners het achterin het peloton lastig. Voor ons was Jaimy hiervan het eerste slachtoffer en hij moest het peloton laten gaan. Luc en Wouter konden zich redelijk eenvoudig handhaven. Voorbij Zwartsluis richting Giethoorn werd door het peloton de gaskraan echt opengedraad. 10 km met een gemiddelde snelheid van ruim 47 km/u liet het peloton piepen en kreunen. Na 50 km was er een valpartij in het midden van het peloton en zowel Wouter als Luc hadden hier last van. Wouter kwam in een groepje op een minuut achter het peloton terecht, terwijl Luc met een 10-tal renners een gat van slechts 10 seconden op het peloton probeerde te dichten. Maar daar waren net 6 renners ontsnapt, en ook het peloton was op drift geraakt. Het was net te veel voor deze groep, die nog wel vlakbij wist te komen, maar net niet meer bij het peloton konden aansluiten. Ook Wouter en Luc moesten uiteindelijk de wedstrijd verlaten.

Desalnietemin is er door de jongens goed gereden. Het was een zeer snelle wedstrijd (de 125 km werden met 43 km/u gemiddeld gereden!) en onze jongens hebben tot aan de bevoorrading op 77 km mee kunnen doen.

 

Op naar volgende week in Dronten, de Zuiderzeeronde. Weer 120 km koers!