ATT jongens op trainingsweekend in Tecklenburg

Het weekend van 25-26-27 april stond voor het ATT een trainingsweekend in Tecklenburg op het programma. Dit jaar waren we een maand later dan in het verleden om een tweetal redenen:

1. Voorkomen dat we weer met winterse omstandigheden in maart geconfronteerd zouden worden

2. Aan het einde van de voorbereidingsperiode, waarbij we de allerlaatste puntjes op de "i" zouden kunnen zetten.

Dit jaar waren er alleen maar jongens die mee gingen. De meiden gaan met hun trainingsgroep "Regazze dell' Est" (District Oost) volgende week in Twente een trainingsweekend houden.

 

Om maar met punt 1 te beginnen..... Dat is niet gelukt. Na een periode van prachtig voorjaarsweer vond Pluvius het nodig om dit weekend uit te kiezen om zijn overvloedig gevulde voorraad aan Tecklenburg en omgeving te geven. Zaterdag 26 april stonden twee ritten met daarin o.a. een klimtijdrit op het programma. De ochtendrit was ongeveer 75 km lang en voerde over diverse hellingen. In Georgsmarienhutte, na zo'n 55 km barste er een onweer boven ons los. Gelukkig konden we bij de plaatselijke middenstandsbank onder een grote overkapping schuilen, en hier hebben we zo'n uurtje gewacht tot het onweer over was. Daarna in de regen zijn de laatste 20 km afgemaakt. Bij terugkomst in de Herberg, (een uurtje later dan gepland) was er tijd voor de jongens om zich op te frissen en even uit te rusten. De weersomstandigheden bleven slecht en de buien bleven overkomen. Vandaar dat we de middagrit van zo'n 55 km niet hebben gedaan, maar rond 16:00 uur (ondanks de hevige regen) naar een klim in de buurt zijn gegaan van zo'n 300 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van ongeveer 15%, waar we een uurtje bezig zijn geweest om te kijken wie de verzuring het langst kon uitstellen. Een uurtje krachttraining op de fiets dus.

Ook zondagochtend was het slecht weer. Regen, regen en nog meer regen kregen we voor de kiezen. De geplande rit van 116 km werd ingekort tot 64 km. Een aantal fiesten (remblokken) had flink te lijden gehad van het slechte weer en door rustig de vele afdalingen te rijden sleten deze (mede door de natte omstandigheden) bijzonder snel. Twee en een half uur in de regen fietsen was genoeg om terug te keren in Tecklenburg. Tijd om de fietsen te poetsen en daarna de spullen te pakken.

Ondanks de (overvloedige) regen was het toch een geslaagd kamp. Deelnemers waren:

Junioren: Wouter Engelmann, Luc Grefte, Boris Rauwerdink en Jaimy vd Velden Dos Santos,

Nieuwelingen: Stijn de Koning, Jelle van Dijk, Arie de Bie, Stephan de Boer, Sander Luijken, Daan Vegter

Begeleiding: Wout Poulisse, Martijn Cuppens, Martin Grefte