Bergomloop van Simpelveld + video

Zondag 4 mei werd in Simpelveld de "Bergomloop van Simpelveld" georganiseerd. In vorige jaren een klassieker, maar door een noodgedwongen wijziging van het parcours (De gemeente Voerendaal wil geen wielrenwedstrijden meer op haar grondgebied om de "overlast" voor de bewoners te verminderen) nu nog een Omloop van ruim 5 kilometer, en dus te kort om het predicaat "Klassieker" te mogen dragen.

Maar qua zwaarte is dit een van de zwaarste wedstrijden in Nederland. (Volgens de organisatie zelfs de zwaarste). De junioren moeten namelijk de Hulsberg over, een 1 km lange klim met een gemiddeld stijgingspercentage van bijna 8% (7,8%) en met stukken van maximaal 10% die als je die  13 keer moet nemen een zware hindernis wordt.

Wouter Engelmann, Luc Grefte en Boris Rauwerdink gingen de uitdaging aan. In de tweede ronde kreeg Luc het al moeilijk. Hij moest al in de tweede ronde 30 seconden toegeven op de kop van het peloton, en die afstand bouwde steeds verder op. Na 7 ronden (van de 13) werd hij ingelopen door de kopgroep, en moest de wedstrijd op dat moment staken. Wouter zat op dat moment nog goed in het peloton dat 1'10" achterstand had op een kopgroep van 6 renners. Ook Boris Rauwerdink zat de eerste 6 ronden in deze groep maar ook hij moest het peloton laten gaan. En uiteindelijk moest ook hij de wedstrijd verlaten omdat hij werd ingelopen door de kopgroep.

  

 Wouter bleef dus de enige Adelaar in de wedstrijd en het leek of hij makkelijk het peloton kon volgen, maar 2 ronden voor het einde moest hij het peloton toch laten gaan. En jammer genoeg werd hij in de laatste ronde op 4 minuten van de kopgroep ook uit de wedstrijd gehaald. Dat was jammer, want de gemiddelde rondetijd van 9 minuten, dus hij werd nog lang niet ingelopen. Na de wedstrijd bleek dat hij een lekke achterband had waardoor hij niet meer voluit met name in de afdalingen kon rijden. Heel erg spijtig dat hij wederom vlak voor de finish uit de wedstrijd werd gehaald. Uiteindelijk haalden slechts een 50 tal renners van de 120 gestarte renners de finish.

 

Video:

 

 

Helaas dus geen finisher voor De Adelaar in deze prachtige wedstrijd, maar wel veel geleerd door de jongens.