Flevotour 2014

Zaterdag 10 mei werd de 51e Flevotour, een van de oudste nieuwelingen & juniorenklassiekers verreden vanuit Kampen. Er reden 4 Adelaarrenners.

Bij de nieuwelingen reed Sander Luijken in de combinatieploeg die we hebben met De IJsselstreek en De Hanzerenners. In een zware wedstrijd, met harde wind en veel regen wist Sander het prima te doen. Hij eindigde als 66e in deze wedstrijd. Hoe zwaar het was bleek wel uit het feit dan van de 160 gestarte renners er slechts 73 de finish haalden. Voor Sander zijn eerste klassieker dit jaar die hij weet uit te rijden. Een prima prestatie.

Bij de junioren reden 3 jongens, Jaimy vd Velden Dos Santos, Boris Rauwerdink en Luc Grefte. De weersomstandigheden waren in de middag er niet beter op geworden (het was nog harder gaan waaien) en ook hier een zware koers. Na 15 km moest Jaimy het peloton al laten gaan, en Luc kreeg te maken met een lekke band (aflopende achterband), en moest de wedstijd ook verlaten. Boris kwam uiteindelijk in de 3e groep terecht, die na 35 km uit koers werd genomen omdat de achterstand op de kop te groot was geworden. Geen finishers dus vandaag in Kampen. Dat het een hele zware wedstrijd was bleek wel uit het feit dat slechts 44 van de 165 gestartte renners de finish wisten te halen.