Verslag wedstrijden ATT weekend 24-25 mei

In het weekend van 24-25 mei zijn er door diverse ATT renners weer wedstrijden gereden. Een overzicht:

 

Zaterdag 24 mei

Sander Luijken en Luc Grefte reden de klassieker "Omloop door het Land van Bartje" met start in Gieten en finish in Assen. Een van de zwaarste nieuwelingen/juniorenklassiekers in Nederland met voor de nieuwelingen een wedstrijd van 78 km met ruim 5 km kasseien (Keitjes), en voor de junioren een wedstrijd van 119 km met 10 km kasseien. En die liggen er net zo slecht bij als de bekende stroken in Paris-Roubaix.

Nieuweling Sander wist het einde van deze wedstrijd helaas niet te halen en werd voortijdig uit koers gehaald. Bij de junioren reed Luc gedurende bijna de hele wedstrijd in het peloton dat op een achterstand van 30 seconden tot maximaal 1 minuut reed van een duo dat in de eerste 10 km al ontsnapt was. Echter op de laatste kasseienstrook na 100 km koers in het Grolloerveen ontplofte de wedstrijd. De koplopers werden bijgehaald, maar het hele peloton verbrokkelde in groepjes. Luc wist echter met een 38e plaats zich goed te handhaven. Slechts 52 renners reden de wedstrijd uit.

Luc Grefte passeert de finish

 

In Wichmond reed Jaimy van de Velden Dos Santos een criterium samen met de amateurs en sportklasse. In vliegende vaart werd deze wedstrijd gereden. Helaas kreeg Jaimy tijdens de wedstrijd problemen met zijn knie, waardoor hij de strijd moest staken. We wensen hem natuurlijk beterschap.

 

In Amersfoort werd een klimcriterium gereden, de Ronde van Klein Zwitserland. Nieuweling Arie de Bie en Junioren Wouter Engelmann en Boris Rauwerdink stonden hier op de startlijst, maar Boris moest door ziekte verstek laten gaan. Wouter reed echter een prima wedstrijd en kon zich gemakkelijk in de kop van de wedstrijd handhaven. In de laatste ronde ging hij in 6e positite de laatste bocht in, maar een renner voor hem ging onderuit, en nam Wouter in zijn val mee. Jammer, maar Wouter krabbelde wel weer overeind en wist desondanks nog 25e te worden.

 

Wouter Engelmann in actie

 

Arie reed bij de nieuwelingen zijn wedstrijd. Hij kon het in het begin goed bijhouden maar kreeg gedurende de wedstrijd last van zijn luchtwegen en moest daarom het peloton laten gaan. Hij reed de wedstrijd wel uit en eindigde op een 44e plaats.

Arie de Bie in actie tijdens de Ronde van Klein Zwitserland

 

Zondag 25 mei

Zondag reden de meiden de GP Groenen Groep voor Meisjes in Veldhoven. In totaal ruim 100 meiden in een gecombineerde wedstrijd. Bij de nieuwelingen een veld van ruim 70 meiden en voor de Adelaar Phaedra Krol en Anne Jet Oosting aan de start. Phaedra wist in deze wedstrijd een goede 30e plaats in het nieuwelingenklassement te halen en is langzaam weer op weg terug te komen na een ziekteperiode aan het begin van het jaar. Anne- Jet heeft helaas de finish niet gehaald. Bij de junior-vrouwen reed Michelle de Graaf in deze chaotische wedstrijd, die 10 minuten werd stilgelegd door de jury. Dat gaf allerlei intussen geloste rensters weer de gelegenheid aan te sluiten bij het peloton. Uiteindelijk werd ze 28e van de 40 gestarte junior meiden, maar was zeer ontevreden over het verloop van de wedstrijd.