ATT wedstrijden in weekend van 31-5/1-6

Er is door een aantal nieuwelingen en junioren weer gereden in het afgelopen weekend. 

 

Tour de Himmelfart

In Denemarken wordt met Hemelvaart altijd een grote meerdaagse jeugd/nieuwelingen/juniorenwedstrijd gehouden, de Tour de Himmelfart. Dit jaar deden een aantal meiden van De Adelaar mee in het Meisjes-Districtsteam "Regazze dell' Est"  (meiden uit het Oosten). Nieuwelinge Anne Jet Oosting en Juniore Michelle de Graaf waren daar de deelnemers. We hebben nog geen verslag ontvangen, maar weten wel dat Michelle tijdens een etappesprint onfortuinlijk gevallen is en haar fiets daarbij behoorlijk beschadigd is. Michelle is er gelukkig zonder erg vanaf gekomen. Zodra we van de dames wedstrijdverslagen en foto's hebben, zullen we die publiceren.

 

Omloop van de Maasvallei

Op zaterdag 31 mei reden de junioren Luc Grefte en Wouter Engelmann de Omloop van de Maasvallei, een klimklassieker in Limburg. Beide heren hadden er zin in omdat ze ook de vorige week goede resultaten hadden bereikt. Maar het blijkt wel weer.... resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. In een loodzware wedstrijd, waarin o.a. 15 keer de Maasberg in Elsloo moest worden bedwongen kreeg na 5 van de 15 ronden Wouter het moeilijk en moest het peloton laten gaan. Met hem waren al ruim 60 uit koers gegaan. Het werd, mede door de hoge temperaturen, een slagveld. Luc kon zich, zo leek het, makkelijk volgen, maar na 10 ronden (65 km koers) viel ook voor hem het doek. Hij moest het peloton, dat nog uit zo'n 70 renners van de oosrpronkelijk 160 renners bestond, laten gaan en werd even later direct uit koers genomen. De wedstrijd werd gewonnen door Pascal Eenkhoorn, voor Fabio Jakobsen en Mitchell Cornelisse.

 

Tevens een video van deze wedstrijd

 

Omloop van Exel

Zondag 1 juni reden nieuwelingen Arie de Bie en Sander Luijken de Omloop van Exel. In een groot deelnemersveld bleef alles bij elkaar en slaagde er geen enkele uitlooppoging. Daarom werd het voor de jongens een snelle wedstrijd. De 10 ronden van 5 km werden afgelegd met een gemiddelde snelheid van 39,7 km per uur. Arie kon zich dit seizoen voor het eerst goed handhaven in het peloton, en wist in de eindsprint een 33e plek (van de 67 deelnemers) te halen. Sander deed het nog beter en sprintte naar de 12 plaats. Goed gedaan van beide jongens.