Tour de Himmelfart 2014

 

Zoals gemeld reden Michelle de Graaf en Anne Jet Oosting de "Tour de Himmelfart", een meerdaagse wedstrijd in Denemarken. 

Onderstaand het verslag van Michelle.

'Vorige week woensdag vertrokken we vroeg naar het plaatje Odder in Denemarken. Met 16 meiden en 4 begeleiders gingen we onderweg. Na 9 uur kwamen we aan bij de school waar we met een heleboel andere wielrenners zouden overnachten.
De volgende ochtend stonden we aan de start van de eerste wedstrijd, een soort criterium over zo'n 50 kilometer. Ik ben in het peloton geĆ«indigd, meer zat er voor mij ook niet in.
Dezelfde dag reden we in de middag weer een wedstrijd, een mini wedstrijd van 18 kilometer die misschien nog wel zwaarder was dan die ochtend. Omdat het zo'n korte wedstrijd was werd er van begins af aan hard gereden, ook zat er een kort zwaar klimmetje in die daarna vals plat doorliep. Na 2 ronden moest ik het peloton laten gaan, uiteindelijk in het groepje achter het peloton de sprint gewonnen.
De volgende ochtend stond er een tijdrit op het programma. Tijdrijden vind ik leuk en schuif meestal ook wel wat plekjes op in het algemeen klassement door de uitslag, maar er was iets mis gegaan met de tijdmeting waardoor ik als enige niet in de uitslag stond! Verschrikkelijk balen maar er was niks meer aan te doen. Ik ging dus ook niet meer rijden voor de uiteindelijke klassering maar voor een hopelijk goede daguitslag.
Die middag reden we een criterium over 30km, de wedstrijd verliep veel beter dan de dag daarvoor en kon het peloton goed bijhouden. De laatste bocht ging ik als ongeveer 15e door, ik zette aan en mijn ketting maakte een ratelend geluid, en ineens klapte ik op mijn stuur en vloog over de kop. M'n ketting blokkeerde blijkbaar en na de tijd was hij ook gebroken... Ook het frame was gescheurd en de shifters kapot. Zelf bont en blauw, maar er wonder boven wonder niks ernstigs aan over gehouden.
De volgende dag toch gestart, op de fiets van m'n vader. De klassieker van 73km uitgereden!
Al met al geen succesvol weekend, maar wel super gezellig gehad met alle meiden! Volgend jaar ben ik er weer bij!'