Ronde van Warnsveld

Zaterdag 7 juni werd in Warnsveld de door de ETP georganiseerde wedstrijd "De Ronde van Warnsveld" gereden. Met hier deelname van zowel nieuwelingen als junioren.

De nieuwelingen beten het spits af in het snikhete Warnsveld met een criterium over 40 km. Arie de Bie en Sander Luijken verschenen aan de start. De hitte speelde de jongens behoorlijk parten. Arie was niet in staat het peloton te volgen en ook Sander had het moeilijk in deze wedstrijd. Helaas haalde Arie de finish niet, en werd Sander 35e.

Vervolgens kwamen de junioren aan de start in deze tumultueze wedstrijd. Jaimy vd Velden Dos Santos, Wouter Engelmann en Luc Grefte vertrokken namens De Adelaar. Na een paar ronden moest Jaimy het peloton laten gaan. Zijn knie speelt nog steeds op, en belet hem het peloton te kunnen volgen. Wouter en Luc reden gemakkelijk mee. Bij Luc sloeg echter in de 12e ronde het noodlot toe. In zijn achterwiel knapten een paar spaken, en hij moest het peloton laten gaan. Gelukkig kreeg hij een ronde vergoeding en kon met zijn reserveachterwiel zijn plaats in het peloton weer innemen. Maar slechts voor korte duur, want 8 ronden later kreeg hij een klapband achter. En aangezien hij niet nog een wiel bij zich had betekende dit einde wedstrijd. Wouter ondertussen zat in het peloton dat jacht maakte op drie ontsnapte renners. Julius van de Berg (Viking Waterland), Mitchell Cornelisse (De Volharding) en Arjan Arentsen (IJsselstreek). Deze laaste was al een keer hard onderuitgegaan samen met Yanick Detant (Viking Waterland)

Een paar ronden voor het einde sloeg echter het noodlot toe in de kopgroep. Een fietser stak achter de voorrij-auto de straat over. Julius van de Berg kon hem nog net ontwijken maar Mitchell Cornelisse en Arjan Arentsen knalden in volle snelheid op de man. Naast 2 fietsen die total loss waren had Mitchell zijn sleutelbeen gebroken en Arjan diverse vewondigen en problemen met het ademhalen. Beiden zijn naar het ziekenhuis afgevoerd.

Wouter werd in de chaotische laatste ronden (de wedstrijd werd door het ongeluk een paar ronden ingekort) uiteindelijk 19e.