Districts Kampioenschap Luttenberg met podiumplaatsen voor het ATT

Maandag tweede pinksterdag werd in Luttenberg weer het Districts Kampioenschap gehouden. Met veel deelnemers namens het ATT.

In de ochtend mochten de meiden het spits afbijten. Bij de nieuwelingen stonden Lianne van der Linden, Anne Jet Oosting, Phaedra Krol en Pauline Cordia aan de start. Lianne, die na een valpartij nog steeds last heeft van haar voet, kon lange tijd bij het peloton blijven, maar moest uiteindelijk de groep toch laten gaan. Wel heeft ze prima de wedstrijd ondanks haar blessure uitgereden. Anne Jet bleef ook continu bij het peloton. Echter de laatste klim op de Bergweg vlak voor de finish moest ze de groep laten gaan en finishte ze als 15e. Voorin werd het een sprint. De eerste twee plekken waren duidelijk. Pauline Cordia werd knap tweede, achter Marit Cent (AWV De Zwaluwen) die duidelijk eerste werd. Phaedra Krol streed om de derde plek, die echter in een fotofinish werd toegewezen aan Tessa Paardekoper (RTC De Stofwolk) en Phaedra werd uiteindelijk 5e 

 

Bij de junioren vrouwen reed Michelle de Graaf mee, en zij wilde natuurlijk haar titel van vorig jaar verdedigen. Ook in deze wedstrijd bleven de meiden bij elkaar en kwam het uiteindelijk op de eindsprint aan. Hier ging Michelle echter te vroeg aan waardoor ze voor de streep nog door Loes Adelgeest (Hanzerenners) en Irene Gerritsen (TWC 't Verzetje) werd ingehaald. Maar toch een podiumplaats voor Michelle als derde.

 

Daarna mochten de jongens aan de bak. Bij de nieuwelingen Arie de Bie en Sander Luijken, en bij de junioren Luc Grefte, Jaimy vd Velden Dos Santos, Boris Rauwerdink en Wouter Engelmann.

Arie kende een lastige wedstrijd. Hij moest in de tweede ronde al het jagende peloton (dat zelf het juniorenpeloton naderde dat 2 minuten eerder gestart was!) laten gaan, maar kon vervolgens van groep naar groep naar voren rijden. Hij was uiteindelijk wel tevreden met een 31e plaats (van de 47 deelnemers). Sander kon zich goed handhaven in het overgebleven peloton dat ongeveer 1 minuut achter de 4 koplopers bleef fietsen. In de eindsprint werd hij uiteindelijk 13e.

 

Bij de junioren was het aanvankelijk een tamme, gezapige wedstrijd. Er kwamen 3 koplopers die maximaal 45 seconden kregen van het peloton, en de groep bleef lang bijeen. Toen maakten nog eens 4 renners de oversteek naar de kopgroep, en ging het tempo omhoog. Jaimy werd daar het slachtoffer van, samen met een paar anderen, en zij moesten het peloton laten gaan. Het peloton dat de voorsprong op de koplopers nooit meer dan 45 seconden liet worden een het leek erop dat ze in de laatste ronden deze groep zouden terughalen. Echter de weersomstandigheden zorgden voor een ander verloop. Een groot onweersgebied naderde en in de verte zag je de bliksemflitsen reeds. Met nog twee ronden te gaan kregen de renners een halve ronde voor de finish te horen dat de wedstrijd werd ingekort en dat de volgende doorkomst het einde van de wedstrijd zou zijn. Dit was te kort voor het peloton om de 7 nog in te halen. Ze kwamen nog tot 15 seconden, maar meer zat er niet in. Dus ook niet voor Wouter, Boris en Luc die respectievelijk 17e, 20e en 26e werden. Jaimy eindigde op de 35e plaats.