ATT actief tijdens NK omnium nieuwelingen en NK Omnium kwalificatie junioren

Dit weekend waren er in het Sportpaleis Alkmaar meerdere wedstrijden. Zo werd daar op zaterdag het NK Omnium Jeugd en Nieuwelingen gehouden en waren er op zondag voor de junioren en elite/beloften kwalificatiewedstrijden voor het NK Omnium dat eind november in Alkmaar gehouden wordt.

Op zaterdag dus de nieuwelingen, zowel jongens als meisjes. Bij de meisjes reden Phaedra Krol, Tamara de Graaf, Esmee Leerkes, en Pauline Cordia allen in de kleuren van De Adelaar. Maar ook Caya Krol (Hanzerenners, maar volgend jaar in Adelaartenue) en Tessa Paardekooper (Stofwolk) zijn ook Adelaarlid en deden ook mee.

Tamara de Graaf en Phaedra Krol deden in de kop van de wedstrijd mee. Met uiteindelijk prima resultaten. Phaedra werd in de einduitslag 5e, en Tamara 7e en was de beste eerstejaars nieuwelinge. Pauline werd 19e, Caya 21e Esmee 22e en Tessa 23e.

Ook de jongens reden hun NK. Hier stonden Jurgen van der Aarssen, en Adam de Boer aan de start. Maar ook Danyck Plas (MBC Bar End) is lid van De Adelaar. En Freek van Rossem en Phillip Heijnen die beiden vanaf 1 januari in de kleuren van De Adelaar zullen rijden. Jurgen was hier de beste, met een 14e plaats. Freek werd 15e, en Adam 16e,  Phillip 20e en Danyck 26e.

Zondag reden de junioren mannen kwalificatiewedstrijden voor hun NK Omnium. Hier mogen maar maximaal 24 renners aan deelnemen, en er waren 36 inschrijvingen. Er moest dus nog gestreden gaan worden voor de plaatsen. De kwalificatie bestond uit de “flying lap” (vliegende ronde van 250 mtr) en een puntenkoers over 100 ronden. (25 km)

Luc Grefte was in de 250 meter vliegend de beste Adelaar met een 4e plaats op net iets meer dan 0,15 seconde van de winnaar Bas Ottenvanger. Zijn tijd was 14.969 voor de ronde. Wouter Engelmann reed een tijd van 15.672, goed voor de 21e plaats en Thomas de Weerd werd met 16.484 28e. In de puntenkoers wist Luc gemakkelijk zijn positie te consolideren met een 13e plaats en werd daardoor 9e in het plaatsingsklassement. Wouter kon door 14e te worden in zijn serie ook zijn plaatsing veilig stellen. Hij eindigde op de 23e plaats. Voor Thomas was het echter niet voldoende om 14e te worden in zijn serie. Hij werd 29e en plaatste zich niet voor het Omnium. Ook Alden Chazan, Adelaarlid, maar hij rijdt met een licentie van WV Tempo deed mee aan deze kwalificatie. Helaas wist ook hij zich met een 26e plaats niet te kwalificeren voor het NK Omnium.

Op 29 en 30 november zullen Luc en Wouter dus de deelnemen aan het NK Omnium in Alkmaar. Ook juniore Michelle de Graaf, die geen kwalificatie hoefde af te dwingen omdat er bij de vrouwen minder dan 24 deelnemers zijn, zal daar actief zijn.