Tv-Sportplezier is op zoek naar nieuwe kinderreporters!

Weet jij waarom de meeste kinderen sporten? Nee, niet omdat ze willen winnen of altijd maar de beste willen zijn. Nee, de voornaamste reden dat kinderen sporten is omdat ze plezier willen maken, ze willen met hun vriendjes en vriendinnetjes spelen en de sport leren.

 

Tv-Sportplezier helpt ouders en verenigingen het Sportplezier van kinderen weer centraal te stellen. Het platform geeft kinderen een stem om ervoor te zorgen dat ouders én verenigingen zich hiervan bewust worden. Want wie kan het beter verwoorden dan zij zelf? Een kinderredactie, onder de bezielende leiding van Jack van Gelder, leveren artikelen en video’s op www.tvsportplezier.nl. Ze brengen ouders en verenigingen tips, trucs en mooie voorbeelden hoe zij dit kunnen aanpakken. 

 

Op 4 februari start de zoektocht naar nieuwe kinderreporters. In februari tot en met mei worden kinderen gevraagd 4 opdrachten uit te voeren, een filmpje te maken en het in te sturen naar Tv-Sportplezier. Alle kinderen mogen een filmpje insturen! Je kunt elk moment instappen en zelf kiezen welke opdracht(en) je maakt. Op www.tvsportplezier.nl/kinderreporter Is een speciale pagina ingericht waar kinderen hun filmpje kunnen uploaden.

 

De 4 leukste inzendingen worden beloond met een hoofdrol in Tv- Sportplezier video!

 

Tekst per opdracht

 

1 Cameratraining

 

-      Laat zien wat Sportplezier voor jou betekent en hoe breng je dat goed over in de camera
Ga met een camera of mobiele telefoon naar jouw vereniging en laat zien waarom jij het zo leuk vindt om daar te sporten. Interview bijvoorbeeld je trainer die je heel leuk vindt. Interview een vriendinnetje die je op je vereniging hebt leren kennen. Of laat dat vriendinnetje jou filmen terwijl je vertelt waarom je de sport zo leuk vindt. 

Upload het filmpje voor 23  februari op www.tvsportplezier.nl/kinderreporter

 

2 Enthousiaste sportreporter

-      Hoe hard kan jij juichen? 
Juich jij net zo uitbundig als jouw sportheld? Laat zien wat jij in huis hebt! Want enthousiasme is heel belangrijk voor een reporter, want dat laat zien dat je meeleeft.

Upload het filmpje voor 13 maart op www.tvsportplezier.nl/kinderreporter

 

3 Interviewen

-      Interview je ouders over Sportplezier en hoe zij je aanmoedigen (of niet).
Praat je wel eens met je ouders over jouw sport? Vind je het leuk dat ze komen kijken? Hoe vinden zij het om naar jou te komen kijken? Wat vinden ze zo leuk of misschien wel niet leuk aan de sport? Hoe moedigen ze jou aan en waarom? Vind jij de manier waarop eigenlijk wel leuk? Allemaal vragen die je kunt gaan stellen bij deze opdracht. Laat bijvoorbeeld je moeder je filmen terwijl jij je vader interviewt (of andersom). 

Upload het filmpje voor 1 april op www.tvsportplezier.nl/kinderreporter

 

4 Presenteren

-      Bedenk een leuk sportitem en presenteer dat.
Als het goed is heb je nu een beetje kunnen oefenen met het maken van filmpjes en het interviewen van mensen. Daarbij heeft Jack ook al een aantal tips gegeven over het zijn van een reporter. We laten je nu helemaal vrij… Verzin zelf een leuk sportitem, zoals in het Sportjournaal, waar jij iets over wilt vertellen en presenteer dat. Is het lastig om wat te verzinnen? Een aantal tips: maak een verslag van een spannende wedstrijd op jouw vereniging, vertel over de uitslag van jouw favoriete sportclub of geef aan wie jij een goede sporter vindt en waarom … Je kunt het zo gek niet verzinnen of het mag! Nu is je kans om ons te laten zien waarom jij in de Tv-Sportplezier kinderredactie thuis hoort!

Upload het filmpje voor 20 april op www.tvsportplezier.nl/kinderreporter