Start wegtrainingen AJT

Beste renners, ouders en begeleiders,

 

Op 30 maart beginnen de wegtrainingen weer voor het Adelaar Jeugd Team. We verzamelen om 18:30 op de parkeerplaats achter het Omnisport (voor de Intratuin) voor alle renners.

 

Zoals eerder aangekondigd gaan we vanaf dit jaar starten met een toergroep voor de jeugd. Hierbij geven we meer informatie voor de toertrainingen.

Doel van de AJT toerploeg is dat jeugdrenners blijven wielrennen, ook als de ambitie er niet of niet meer is om wedstrijden te rijden. De toertrainingen zullen in een lager tempo dan de trainingen voor wedstrijdrenners gereden worden. Afhankelijk van de samenstelling van de groep (en de weersomstandigheden) zal de snelheid tussen de 23 en 28 km/u liggen.

De training vindt gelijktijdig plaats met de andere trainingen en dat houdt dus in dat iedere van maandag en donderdag van 18:30 tot 20:00 gereden wordt (van 30 maart tot half september). Hierbij verzamelen we bij het Omnisport en komen daar na een rit in de omgeving van Apeldoorn weer terug.

 

Iedere renner die bij de Adelaar komt fietsen start in groep 1. Hier worden de technische vaardigheden geleerd. Als de renner er klaar voor is wordt doorgestroomd naar de hogere groepen. Dit zal beoordeeld worden door de hoofdtrainer van het AJT.  Als er geen ambitie is om wedstrijden te rijden zal doorgestroomd worden naar de toergroep, waar de jeugdrenners tussen de 9 en 14 jaar meerijden.

 

Tijdens de trainingen zullen verschillende technieken binnen het wielrennen geleerd worden zoals het waaier rijden, klimmen en dalen. Ook zal, samen met de andere groepen, een aantal keren per jaar, een tijdrit gereden worden op ons vaste rondje bij Hoog Soeren. De trainingen werken toe naar het rijden van diverse toertochten waarin we als groep gaan deelnemen, begeleid door de AJT clubbus. En natuurlijk zal de toergroep tijdens het jeugdkamp een mooie rit gaan maken.

 

Om te weten hoeveel begeleiding we nodig hebben willen we weten wie er dit jaar in de toerploeg gaat rijden. Ook zoeken we nog begeleiders voor het jeugdteam, dus hierbij de oproep aan ouders die mee willen rijden. Graag horen we dit voor 30 maart via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Mochten er nog andere vragen zijn dan kunnen we die op de eerste training van 30 maart geven.

 

Marcel Wever

Guido Willemsen