Veel podiumplaatsen voor de Adelaar jeugd

Veel podiumplaatsen voor de Adelaar jeugd
 
Het weekend van 9 en 10 mei stond voornamelijk in het teken van de NK kwalificatiewedstrijd op zaterdag in Enter. Maar ook op zondag werd er door meerdere Adelaartjes in diverse plaatsen goed gereden.
 
In Enter werd gestart met categorie 5 waarin Olivier de Weerd en Rik van de Wal zich prima lieten zien. Olivier reed naar een mooie 9e plaats en Rik werd 19e. In categorie 6 lukte het Bram Leerkes waar hij al tijden op zinspeelt, namelijk een kopgroep forceren. Door zelf veel werk te verzetten bleef de groep van vier vooruit en werd Bram zelf mooi 2e. Ook Julia reed een prima wedstrijd en eindigde op een 20e plaats. In categorie 7 was het de beurt aan vier Adelaars (Jonas, Yorik, Dennis en Rick). En zoals eigenlijk al het hele voorseizoen koersen de mannen goed mee voorin. Dennis wist halverwege de koers het gat naar de koploper te dichten om uiteindelijk met z’n tweeën voorop te blijven. De sprintkracht van Dennis zorgde voor zijn eerste overwinning van dit seizoen. Top. Vervolgens rolde Yorik (5e), Rick (6e) en Jonas (8e) voorin in het peloton over de finish. In categorie 1 streden Ruben en Jasmijn om de ereplaatsen. Voor de kleintjes een lastige wedstrijd omdat er heel veel wind stond op de open vlakte rondom Enter en boks daar meer eens tegen op als 8 jarige! Toch wist Ruben een eindprijs in de wacht te slepen met een 5e plaats en werd Jasmijn mooi 7e. Ook in categorie 2 twee deelnemers. Nanet van de Wal werd uiteindelijk 17e en Hugo Paats, die zijn eerste KNWU wedstrijd reed, vond zichzelf knap terug op plek 11. In categorie 3 wederom 2 deelnemers; Vera Roodenburg en Ryan Gal. Ryan reed goed mee in de eerste groep en werd uiteindelijk 7e en Vera reed in een prima wedstrijd naar plek 16. Tot slot categorie 4 met daarin Anniek Wever, Stijn Hezeman en Justus Willemsen. In de wedstrijd ontstond snel een kopgroep van vier met daarin Stijn. Helaas kon hij het tempo niet volgen een waaide terug naar het peloton. Uiteindelijk werd Stijn 6e, Anniek 14e en Justus, die nog steeds kampt met een rugblessure 17e.
 Hugo in actie tijdens zijn eerste wedstrijd
Op zondag deed Dennis Willems zijn kunstje van zaterdag nog eens dunnetjes over door in Someren weer op het hoogste deel van het podium te gaan staan. Super, twee overwinningen in één weekend. Stijn Hezeman miste op enkele millimeters de eerste plaats in Zaandam. In een ferme pelotonssprint moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een zeer fraaie 2e plaats. Rick Hezeman reed in zijn categorie naar een verdienstelijke 11e plaats. Bram Leerkes herhaalde eveneens zijn uitslag van de zaterdag en werd in Dwingeloo wederom 2e.
 
Mooie uitslagen van de Adelaar jeugd die in de breedte steeds sterker wordt.