AJT in het Hemelvaart weekend

AJT in het Hemelvaart weekend

Afgelopen weekend kwamen weer een aantal Adelaar jeugdrenners in actie in diverse wedstrijden door het land.
Op Hemelvaartsdag reed Dennis Willems een koers in Schijndel en wist met een fraaie 3e plaats weer een podiumplek te bemachtigen. Bram Leerkes ging de strijd aan in Rotterdam. Op weg naar het NK eens wat ‘andere’ concurrenten op te zoeken. Een 4e plaats was zijn deel.

Ryan Gal reed van donderdag tot en met zaterdag de meerdaagse in Emmen. Op donderdag begon Ryan met een klimproloog over 1700 meter op de wielerbaan van Emmen. Hij reed een tijd van 3.02.72 wat een keurige 5e plaats opleverde. Hij kon daardoor ook gelijk een dagprijs ophalen. 's middags een criterium in Erm. Er werd veel gedemarreerd maar de groep is goed aan elkaar gewaagd waardoor het een massasprint werd. Ryan werd hierin 8e. Zelf was hij ontevreden maar morgen herkansing! Op vrijdag een Klassieker met aankomst op de wielerbaan. Ryan had er veel zin en dat liet hij ook voelen in het peloton door ferme demarrages te plegen. Er stond een zeer harde wind en toch bleef de groep redelijk compact. Hij sprintte naar een super 5e plaats. De slotdag begon met een tijdrit op de wielerbaan van 1850mtr. Ryan reed een tijd van 3.20.43 en werd hiermee keurig 4e. Een tijd waarmee hij in categorie 4 (één categorie hoger), 9e zou zijn geworden. Heel scherp stond hij 's middags aan het vertrek voor het criterium op de wielerbaan.

Zoals we inmiddels gewend zijn van hem weer veel geprobeerd weg te rijden. In de eindsprint werd hij 6e. Ja en toen werd het rekenen....Hij kwam qua punten gelijk met een ander meisje die één wedstrijd beter had gereden. Hierdoor eindigde Ryan als 6e (wel teleurgesteld omdat er 5 eindprijzen waren). Hij heeft super gestreden in een mooi peloton.


Op zondag stonden er zeven Adelaars aan de start in Bussum. Hugo Paats beet het spits af. Na een goede start kwam hij al snel alleen te rijden. Maar niet getreurd, gewoon doorrijden naar een 5e plaats in categorie 2 waarin helaas maar weinig deelnemers aan de start stonden. Na Hugo mocht Vera Rodenburg aan de bak in categorie 3. Vera reed een dijk van een wedstrijd. Uiteindelijk waren er drie renners ontsnapt. In de achtervolging deed Vera veel werk wat werd beloond met een prachtige 4e plaats. Super gereden. Stijn Hezeman reed in categorie 4 een soort afvalkoers. Wind, haakse bochten en veel demarrages zorgde er voor dat er elke ronde steeds meer renners afvielen tot ze uiteindelijk vier ronden voor het einde met vijf overbleven. Stijn sprintte naar een mooie 2e plaats. In categorie 6 kon Julia de eerste vier ronden de groep goed volgen, maar uiteindelijk lag het tempo net iets te hoog. Met een aantal metgezellen eindigde ze de wedstrijd op plek 14. Tot slot hadden we drie strijders in categorie 7. Dennis Willems wist na een ronde of 6 alleen te ontsnappen. In het peloton was de samenwerking zoek, dus Dennis liep al snel uit naar een comfortabele voorsprong die hem uiteindelijk een mooie overwinning op leverde. Z’n derde van dit seizoen. Rick Hezeman demarreerde halverwege de laatste ronde en was daarmee iedereen te snel af voor plek 2. Jonas Franken reed zich ook nog mooi in de top 10 met een 8e plaats. Wederom mooie prestatie van onze jongste leden.