15 jeugdleden naar het NK

Het AJT gaat dit jaar met maar liefst 15 jeugdleden naar het Nederlands Kampioenschap in Lieshout wat zal plaatsvinden op zondag 7 juni. Afgelopen weekend was de laatste plaatsingswedstrijd in Assen. Er werd gereden in zeer grote pelotons, dus wat dat betreft een goede generale. In categorie 2 startte Hugo Paats en Nanet van de Wal op het omloopje van 3,2 km. Hugo werd 27e en Nanet 32e. In categorie 3 was het de beurt aan Ryan Gal. Op de lange aankomststrook wist hij een 9e plaats te behalen. In categorie 4 bleef er een grote groep bijeen en ook deze categorie moest sprinten om de winst; Stijn Hezeman 11e en Anniek Wever 31e. In categorie 5 viel er nog wat te halen voor Olivier. Hij stond voorafgaand aan de wedstrijd op plek 5 (de laatste plek die recht gaf op plaatsing) voor de NK plaatsing en wist dit ook zo te houden. Zelf werd hij 29e, maar de concurrentie deed het niet beter. Dus Olivier toch nog knap naar het NK. Rik van de Wal werd in deze wedstrijd 30e. Bram Leerkes reed in categorie 6 zo als altijd mooi vooraan. De massasprint leverde hem een 10e plaats op. Julia Engberink kwam in een grote tweede groep terecht. Reed daar goed voorin mee naar een 46ste plaats. Tot slot weer de mannen in categorie 7. Ook hier bleef de groep compact en wist Yorik Wever een knappe 3e plaats te behalen in de massasprint. Rick Hezeman reed ook de top tien binnen op plek 6 en Jonas Franken eindigde ook niet onverdienstelijk op plek 16.
Dennis Willems reed op zondag in Moerdijk en eindigde naar een tumultueuze eindsprint uiteindelijk 9e. Ruben en Justus Willemsen reden op tweede pinksterdag een baanomnium in Helmond. De broertjes deden het goed; Ruben 4e, Justus knap 2e en gaat gelukkig weer steeds beter fietsen.

Volgende week rijden onze jeugdleden her en der nog een wedstrijdje en dan is het op naar het NK in Lieshout. We wensen Jasmijn, Ruben, Nanet, Vera, Ryan, Anniek, Stijn, Olivier, Bram, Julliette, Julia, Yorik, Dennis, Rick en Jonas heel veel succes. Laat De Adelaar vliegen.