AJT in Amsterdam

Het was een relatief rustig weekend voor de AJT renners, slechts enkele kinderen kwamen op zondag in actie in Amsterdam. Helaas wordt ook het AJT wat geteisterd door blessures. Zo heeft Jonas Franken na het NK een medische ingreep moeten ondergaan en is Dennis Willems onfortuinlijk gevallen tijdens gym op school, met een gebroken pols tot gevolg. We hopen beide mannen in het naseizoen weer op de fiets te zien.

In Amsterdam mocht Ruben Willemsen weer starten in categorie 1. Een wat lastige start zorgde er voor dat hij op het 2,5 km lange parkoers de eersten moest laten gaan. Stug doorrijdend kwam Ruben toch op een 12e plaats uit. In Categorie 4 waren het Rubens broer Justus Willemsen en Stijn Hezeman die de Adelaar kleuren verdedigde. Voor Justus was het doel de groep bij te houden en weer een goed gevoel te krijgen na zijn rugblessure. En dat is gelukt. Justus finishte mooi in de groep op plek 22. Stijn heeft zich goed vooraan laten zien, maar kon in de snelle finishstrook niet verder opschuiven, maar met een 7e plaats mag hij zeer tevreden zijn.

In categorie 6 was het Bram Leerkes die de wedstrijd kleurde. Zeven keer probeerde hij op het snelle parkoers weg te komen, maar helaas waren alle pogingen tevergeefs. Vaak viel het stil in de groep, maar uiteindelijk blijkt Bram z'n snelheid goed genoeg om naar een mooie podiumplaats te rijden. Bram werd uiteindelijk 3e. Julia kon zich meer dan prima handhaven in de groep en was dan ook regelmatig voorin de groep te vinden. Het resultaat was er ook naar want voor het eerst reed Julia de top 20 binnen met een mooie 15e plaats. Rick Hezeman mocht het slotakkoord verzorgen in categorie 7. In tegenstelling tot de meeste andere wedstrijd ging hier het mes weer tussen de tanden. Hoge snelheden van dik boven de 40 km/uur en vele uitlooppogingen zorgde voor een harde wedstrijd die in opmaat naar de Nieuwelingen langer was dan gebruikelijk. Rick liet zich regelmatig zien en reed een goede finale. Helaas moest hij wat uitwijken door een stuurfout van een renner waardoor hij in de sprint wat snelheid verloor. Desondanks toch nog in de top 10 met een 9e plaats.

Weer 6 blije gezichten in Amsterdam.