AJT actief op "De Muur van Schinnen"

Vandaag was een aantal renners van het AJT actief tijdens de jeugdwedstrijden van de Geonius Jeugdronde van Schinnen. Centraal in dit criterium staat de "Muur van Schinnen": een klim met een stijgingspercentage wat oploopt tot naar verluidt 17%. 

In categorie 1 was Ruben Willemsen actief. Na een langzame start kwam hij gedurende de wedstrijd verder naar voren. Met name zijn mooie stijl van klimmen zorgde ervoor dat hij steeds meer renners inhaalde. Helaas kwam hij in de laatste ronde aan de voet van de Muur stil te staan met een afgelopen ketting. Daardoor zakte hij uiteindelijk in de einduitslag terug naar de 18e plaats.

 

In categorie 3 gingen zowel Vera Roodenburg en Ryan Gal van start. Vera laat zien dat ze steeds beter de concurrentie op het hoogste landelijke niveau aan kan. Ze reed de gehele wedstrijd netjes in het middenveld en hield goed stand tijdens de 10 ronden over de Muur. Ze eindigde voor in het peloton op de 16e plaats. Ryan startte voorzichtig, mede omdat er door lichte regenval de afdaling verradelijk glad geworden was. Al vrij snel kwam hij alleen achter de kopgroep te zitten en wist solo naar een 13e plek te rijden.

Justus kwam in categorie 4 moeilijk van start maar kon al snel een mooi ritme pakken. De meeste snelheid pakte hij in de afdaling en doordat hij liet zien dat zijn klimmerscapaciteiten flink verbeterd zijn wist hij uiteindelijk op de 25e plaats uit te komen.

Al met al vonden de renners het een mooie (en goed georganiseerde) wedstrijd.