Vertrouwens Contact Persoon (VCP) AJT

Beste jeugdleden en ouders,

Sinds november ’15 ben in, na het behalen van het benodigde certificaat, Vertrouwens Contact Persoon (VCP) van de jeugd afdeling  van de Adelaar.

Wat is een vertrouwenscontactpersoon (VCP)?

Een VCP is iemand waar je terecht kun bij ongewenst gedrag van anderen. Hierbij kun je denken aan: pesten, discriminatie, seksuele intimidatie of andere vormen van gedrag waarbij jij als jeugdlid je niet prettig voelt.

Wie ben ik?

Mijn naam is Peter Kluft, vader van Steven kluft. Ik werk als Hulpverlener met mensen die een verstandelijke beperking hebben. Hobby’s: wielrennen, lezen, schaatsen, vliegeren.

 Peter Kluft

Wat kan ik voor je doen als VCP-er?

Mijn eerste taak is zo goed mogelijk naar je te luisteren. Eventueel samen met je ouders. Ik weet wat de mogelijkheden zijn om jou hulp te kunnen bieden of om hulp te kunnen krijgen. Verder kan ik gevraagd of ongevraagd het jeugdbestuur informatie en advies geven over hoe jij als jeugdrenner in een zo veilig mogelijke omgeving je sport kan uitoefenen.

Alles wat tussen jou en mij besproken wordt, is vertrouwelijk en wordt zo nodig anoniem met anderen besproken.

Wanneer kom je naar mij toe?

Als jij je, om wat voor reden dan ook, niet veilig voelt rondom het sporten. Dit geld voor trainingen en wedstrijden, of  bij andere activiteiten binnen de jeugd van de Adelaar.

Als je vragen hebt over dingen die je hebt gehoord of gezien, waarvan jij denkt dat dit niet oké is. Dus waar jij je niet prettig bij voelt.

Mochten er privé problemen waar je met iemand over wil praten is deze mogelijkheid er ook. 

Wie mag mij benaderen?

In eerste instantie ben ik er voor jou als jeugdlid van de Adelaar. Maar zeker ook voor jou ouders, trainers, begeleiders, vrijwilligers, supporters binnen de jeugdafdeling van de Adelaar.

 

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Telefoon: 06-46471651