AJT weer op koers!

Het wegseizoen is ook voor de jeugd weer begonnen. Afgelopen weekend heeft het AJT in Hoogenveen en Doetinchem gereden. En niet onverdienstelijk! Na een tweede plek in Hoogenveen wist Bram Leerkes is categorie 7 op zondag na een lange ontsnapping in een knappe eindsprint de eindzege te pakken. Ook Lars Romijn liet zijn sprintkwaliteiten in deze wedstrijd zien door de sprint van het peloton te winnen en beslag te leggen op de 6e plek. Ook in categorie 4 wist Ryan Gal een felle sprint aan te gaan en wist zich naar het podium te rijden.

 

In categorie 1 zagen we een spannende tweekamp tussen zus en broer Ella en Ivar Roodenburg die beslecht werd door Ivar. Dit zal Ella de volgende keer niet meer laten gebeuren, dus Ivar maak je borst maar nat! Daarna was het de beurt aan Ruben Willemsen en de onfortuinlijke Jasmijn Hellemondt. In de tweede rond kwam Jasmijn in aanraking met een andere renner en viel hard op het asfalt. Maar Jasmijn liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en ging snel in achtervolging. Deze verbetenheid belooft veel voor de volgende wedstrijd! Ruben voelde de hete adem van Jasmijn achter zich en reed in een inhaalrace naar een 8e plek.

Daarna was het de beurt aan Nanet van der Wal en Hugo Paats. Beiden lieten zien dat de goede voorbereiding hun goed doet. Helaas kwam Nanet alleen te zitten maar wist een mooi tempo aan te houden. Hugo bleef lang mooi ronddraaien in het peloton maar door de hoge snelheid moest hij het in de laatste ronde laten gaan. Maar toch kon hij hierdoor mooie NK punten pakken.

 

De wedstrijd van categorie 5 gaat niet de boeken in als een bijzondere wedstrijd maar met een gemiddelde snelheid van boven de 35 km/u ging het erg hard. De Adelaar renners kwamen gezamenlijk in de sprint van het peloton over de streep. Anniek 10e, Justus 11e en Stijn 12e. Dit leverde in ieder geval een mooie foto op (volgt nog).

 

Sven Timmermans, Rick van der Wal en Olivier de Weerd reden in de volgende wedstrijd al snel met een kopgroep weg. De drie renners draaiden mooi mee in deze groep en maakte tot het eind kans op de overwinning. In de afgelopen wedstrijden had Olivier al laten zien dat hij goed van voren kon zitten en hij was dan ook teleurgesteld dat hij zich niet kon mengen in de eindsprint. Sven en Rick waren voor het eerst in de kopgroep aanwezig en liet zien dat er het komende seizoen serieus rekening gehouden moet worden met De Adelaar.