Informatie trainingen Adelaar Jeugd Team

Beste jeugdleden en ouders,

Na een aantal weken vakantie gaan we weer starten met de jeugdtrainingen. Hierbij treffen jullie de informatie aan voor de wegtrainingen in de komende weken, baantrainingen, core stability en veldrij/cyclo cross trainingen. LET OP: De wegtrainingen starten pas volgende week in tegenstelling tot wat we eerder aangegeven hebben!

 

Wegtrainingen:

Helaas kunnen we geen gebruik meer maken van het TNO terrein omdat daar binnenkort huizen gebouwd gaan worden. We zijn nog volop bezig om een gepaste locatie te vinden. Dit betekent dat we niet deze week, maar volgende week de trainingen gaan hervatten.

 

Startdatum: dinsdag 23 augustus, iedere dinsdag en donderdag

Einddatum: donderdag 15 september.

Locatie: Volgt nog

Kosten: Geen

Tijden groep 1 en 2a: 18:30 – 19:30

Tijden groep 2b en 3: 19:30 – 20:30

Leeftijden: Vanaf 7 jaar

 

Baantrainingen:

Na een spannende periode is de wielerbaan in het Omnisport recentelijk vervangen door een absolute topbaan! Op 5 september wordt deze baan geopend en vanaf dat moment wordt met de baantrainingen gestart. De trainingen voor de jeugd 8 / tm 14 jaar) worden gegeven op zaterdagochtend. Voor de renners die nog niet op de baan rijden zal in de eerste training beoordeeld worden of ze groot genoeg zijn voor een baanfiets. De trainer zal dan bepalen of het verantwoord is om de baan op te gaan of dat de renner/ster nog moet wachten tot hij/zij ouder is. Daarnaast is er voor deelnemers van de teamsprint nog een extra mogelijikheid om te trainen. Meer info hierover is te verkrijgen bij Guido. Er zijn baanfietsen te huur in verschillende jeugdmaten. Neem wel een helm, handschoenen, schoenen en pedalen mee (en natuurlijk iets te drinken en eten). Zie de website van de Adelaar voor meer informatie (Hoofdstuk Baanwielrennen). Speciale attentie wil ik ook vestigen op de baandriedaagse voor de jeugd begin oktober. Meer informatie is te vinden op de website van de Adelaar onder Baanwielrennen.

 

Startdatum: 10 september, iedere zaterdagmorgen

Einddatum: maart 2017

Locatie: Wielerbaan Omnisport, Apeldoorn

Kosten: Baan seizoenskaart en eventueel huurfiets (bedragen volgen binnenkort)

Tijden: 10:00: 13:00. Indeling van groepen volgt binnenkort

Leeftijden: Alle kinderen vanaf 8 jaar (onder voorbehoud dat het kind op de fiets past)

 

Veldrij/Cyclo Cross trainingen:

Vanaf dit jaar hebben we bij ons clubhuis een verlicht parcours tot onze beschikking. Hiervan kunnen Adelaar leden gratis gebruik maken met een cyclo cross of MTB fiets. Aangezien cyclo cross niet onze focus heeft zal de training vanuit het AJT niet begeleid worden. We zijn nog wel bezig om te kijken of Adelaar jeugdleden met Bar-End mee kunnen trainen. Meer informatie over de dagen en de startdatum volgt binnenkort. Deze trainingen zijn een ideale gelegenheid voor kinderen die  aan landelijke of GOW veldrijwedstrijden deelnemen om aan hun techniek en conditie te werken.

 

Startdatum: Begin oktober

Einddatum: maart 2017

Locatie: Clubhuis Adelaar, Orderbos, Apeldoorn

Kosten: Gratis voor Adelaar leden

Tijden: Volgen nog

Leeftijden: Vanaf 7 jaar

 

Core Stability trainingen:

In samenwerking met Bewegen bij Buitenhuis wordt er vanaf oktober een Core Stability Programma voor jeugdrenners van de Adelaar opgestart. Wekelijks krijgen de jeugdrenners een op maat gemaakte training om de spieren op een verantwoorde manier te ontwikkelen en de conditie op peil te  houden. Omdat we de training alleen op een verantwoorde manier willen aanbieden is dit alleen mogelijk voor de oudsten (12 jarigen, categorie 4/5).

 

Startdatum: Vanaf begin oktober,woensdagavond (onder voorbehoud).

Einddatum:  het gehele jaar door

Locatie: Bewegen bij Buitenhuis, Sleutelbloemstraat 22, Apeldoorn

Kosten: €5,- per keer voor Adelaar leden

Tijden: Volgen nog

Leeftijden: Alle kinderen die volgend jaar 12 worden en ouder (cat. 4 meisjes, cat. 5 jongens).

Aanmelden voor 15 september bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met dit “winter” programma hebben we een mooie invulling voor de komende maanden om op 28 maart weer te kunnen starten de wegtrainingen.

Ook willen we iedereen er nog aan herinneren dat we op 8, 9 en 10 oktober het wegseizoen weer afsluiten met ons jaarlijkste jeugdkamp. Hiervoor krijgen jullie binnenkort bericht.

 

Trainers Adelaar Jeugd Team

ARTV De Adelaar