Verslag NCK door Lars Romijn

Een paar weken voorafgaand aan het NCK zijn we begonnen met de training voor dit kampioenschap. Bram Leerkes, Stijn Hezeman, Anniek Wever, Sven Timmermans, Justus Willemsen en ik vormden afvaardiging vanuit De Adelaar cat. D. Uiteindelijk hebben Bram, Stijn, Anniek en ik de wedstrijd gereden.

 

De dag begon vroeg. We zaten om half 8 in de auto op weg naar het NCK in Dronten. Om 9 uur konden we het parcours verkennen. Het was een parcours met veel lange rechte stukken en weinig bochten. De bochten die er waren, zagen er wel gevaarlijk uit door de regen. Door de goede prestatie van De Adelaar vorig jaar, mochten wij nu als één na laatste starten. Dus na het parcours verkennen hebben we een behoorlijke tijd op de rollerbanken warm gereden.

 

Het was gezellig, maar ook spannend. We hadden onszelf best wat druk opgelegd… we wilden per se op het podium eindigen. De afspraken vooraf waren dat Bram en ik het kopwerk zouden doen en dat Stijn en Anniek zo lang mogelijk zouden volgen. Dat lukt goed. Onderweg was de samenwerking prima hoewel we soms wel op elkaar moesten wachten. De tijd van de derde binnenkomer telt immers.

 

We hebben ons allemaal helemaal leeggereden tot aan de finish. Daar kregen we te horen dat we de derde tijd hadden! Ons doel was bereikt… wel jammer dat we op 2 seconden de tweede plek misten!