Verslag Tour de Himmelfart in Denemarken

Afgelopen Hemelvaartsweekend hebben de renners van het AJT (Ruben Willemsen, Martijn Mulder en Justus Willemsen) en het AOT (Bram Leerkes, Pepijn Reinderink en Hugo Kars) deelgenomen aan Tour de Himmelfart in Denemarken.

De 3 mannen van het AOT hebben daar fantastisch gepresteerd met veel hoogtepunten. Enkele hoogtepunten: Hugo die een geweldige tijdrit reed op een loodzwaar rondje, Bram die in de gele leiderstrui heeft gereden en 2de plaats van Pepijn in zware omloop van 90km. Dit resulteerde in topnoteringen in het algemeen klassement na 5 etappes. Bram tweede, Pepijn derde en Hugo een 11de plaats in een peloton van 110 renners. De drie mannnen mochten ook nog het podium betreden als beste ploeg in hun leeftijdscategorie u16. Een geweldige belevenis en veel leermomenten onder geweldige omstandigheden. Wij zijn trots op onze mannen.

De drie heren van het AJT hebben laten zien dat ze een meerdaagse goed aankunnen. Ruben blijkt goede klimmersbenen te hebben en stond lang 8e in het algemeen klassement. Helaas liep hij op de laatse dag met kettingproblemen vele minuten achterstand op en eindigde uiteindelijk op een 13e plaats algemeen.  Martijn reed alle dagen attent vooraan in de groep. Ook hij liep door technische problemen achterstand op en miste in op de laatste dag de slag door achterblijvers. Toch mag hij trots zijn om in de top 20 te eindigen.

Justus weet dat hij geen klimmer is en zag deze meerdaagse dan ook als een voorbereiding op het Nederlands kampioenschap, half juni in Amersfoort. Met name in de afdalingen wist hij iedere keer plaatsen te winnen en haalde topsnelheden van bijna 65km/u. 

De ronde werd verreden in midden Denemarken vlakbij de kust. Door het warme weer konden de beentjes na de koers dan ook heerlijk ontspannen worden op het strand. En natuurlijk sloten we af met een goede barbecue!