Nieuwe baancompetitie voor de jeugd “Future Series by eXtropy”.

Wielervereniging AR&TV De Adelaar lanceert een nieuwe baancompetitie voor jeugdwielrenners: De “Future Series by eXtropy”. Samen met IT -bedrijf eXtropy heeft de Apeldoornse vereniging de 5-delige serie wedstrijden in het leven geroepen met als primaire doel jeugdrenners op een competitieve manier kennis te laten maken met alle aspecten van het baanwielrennen. De eerste wedstrijd vindt plaats op zaterdag 25 november op de wielerbaan in het Omnisport te Apeldoorn.

Future series by eXtrophy

"Baanwielrennen kent vele disciplines met ieder haar eigen regels, tactieken en dynamiek". Aan het woord is Hans van Bon, baancoördinator van De Adelaar. Hij geeft aan dat er behoefte is aan dergelijke competitie. "Het baanwielrennen is in de lift door de successen van de Nederlandse baanploeg op mondiaal niveau. We zien een flinke groei in jeugdrenners die op de wielerbaan gaan rijden. Om te zorgen dat deze jeugd een degelijke basis krijgt besteden we tijdens de trainingen veel aandacht aan de verschillende wedstrijdvormen.

Uitbouwen naar een Europees jeugdbaanevenement

De `Future Series by eXtropy` competitie start dit jaar in Apeldoorn. “Het is de bedoeling dat deze competitie uitgroeit tot hét baanevenement voor jeugdrenners in binnen- en buitenland”, aldus Guido Willemsen, directeur van IT-bedrijf eXtropy. “Dit jaar gaan we starten met de competitie in Apeldoorn, met als doel dusdanig veel enthousiasme te ontwikkelen bij de renners dat we het volgend jaar verder kunnen uitbouwen. Als specialist in procesautomatisering onderkennen we het belang van een goede opleiding en een professionele aanpak waarbij enthousiasme de drijfveer is. Dit is ook de reden dat we ons als hoofdsponsor willen verbinden aan dit evenement”.


Deelnemen

Jeugdrenners in de leeftijd tussen de 10 en 14 jaar met een wedstrijdlicentie kunnen zich
inschrijven voor deze competitie op de site van de KNWU. De wedstrijden worden gehouden
op zaterdag 25 november, 2, 9 en 16 december. De afsluitende finale op 6 januari. Aanvang
10:00 uur.