Vijfde Stefan Harms Toertocht

Op 9 mei fietsen we voor de 5e keer de Stefan Harms Toertocht voor het goede doel. Dit jaar hebben we gekozen voor “Vrienden van het Wilhelminakinderziekenhuis” in Utrecht. Het ziekenhuis waar Stefan 32 weken is behandeld voor acute leukemie. Wij hebben hiervoor gekozen omdat men een kindersportcentrum wil realiseren voor ernstig zieke kinderen. En daar is geld voor nodig. Net als vorig jaar fietsen we naar Ermelo, waar we koffie drinken met heerlijke bollen van Bakker Bart (Oranjerie). Daarnaast is er gelegenheid om mijn boek: ‘Lieve Stefan’ te kopen. De opbrengst van het boek gaat naar: Vrienden van het WKZ/Kindersportcentrum.

Lieve Stefan

Tijdens Stefan zijn gevecht heb ik in het WKZ een dagboek geschreven. Dit heb ik de afgelopen 5 jaar uitgewerkt tot het boek “Lieve Stefan”. Het boek heb ik grotendeels geschreven naast Stefan op de afdeling Giraf in het WKZ. In het boek ga ik geen enkele emotie uit de weg en heb ik alles van mij afgeschreven. Stefan zijn lijdensweg, zijn optimisme, zijn doorzettingsvermogen, zijn gevecht tot de laatste nacht. Het is een boek geworden waarmee ik de lezer meeneem in een rollercoaster vol ellende, chemo, pijn, verdriet en ga zo maar door. Je kind is ernstig ziek en heeft kanker. Het is de ergste nachtmerrie van iedere ouder! Tijdens Stefan zijn gevecht ben ik steeds meer gaan fietsen om zo alle ellende en boosheid letterlijk van mij af te trappen. De ene keer op de fiets, de andere keer tijdens de spinningles bij sportschool Josine.
Wij vinden het erg belangrijk dat ernstig zieke kinderen ook kunnen sporten tijdens hun behandeling in het WKZ, jij toch ook? Fiets daarom mee met deze bijzondere tocht. Deelname is geheel gratis!! Het tempo is rustig en voor iedereen bij te houden (helm is verplicht). Heb je ook zin om mee te fietsen met deze bijzondere tocht dan ben je van harte welkom.

Tot 9 mei
Vertrek 9.00 uur vanaf het Clubhuis
Sportpark Orderbos 27
7313 HN Apeldoorn