AJT succesvol in mini Parijs -Roubaix

AJT Team Paris Roubaix 2018

 

Afgelopen zondag 27 mei was het zover. Zes jeugdrenners hebben deelgenomen aan de mini Roubaix in Frankrijk.

Na een overnachting in hartje Roubaix was er in de ochtend een briefing o.l.v. ITD, fietsen werden nagekeken en er werd nog flink water gedronken vanwege de tropische temperatuur. Rond het middag uur werd er in busjes afgereisd naar de startplekken. De benjamins (U13) Hugo, Jasmijn en Ruben vertrokken naar Gruson, de minimes (U15) Justus, Stijn en Senna startten in Genech.

Door het grote aantal deelnemers was de start chaotisch. Met spanning stonden de begeleiders/ouders langs het parcours te wachten tot de renners langs kwamen.

 

Helaas kon Hugo door een lekke band maar 500 meter genieten van deze klassieker. Ook Justus moest uiteindelijk opgeven door een lekke band. De eerste Adelaar binnenkomst was voor Jasmijn, in de piste van het Velodrome André Petrieux.

Daarna reed Ruben als 133e benjamin over de finishlijn.

 

Twee ontsnapte renners van de groep minimes kwam ver voor de rest uit over de streep. Het was wachten op de finish van Stijn en Senna. Het bleek dat de slagboom bij een spoorweg overgang de achterstand op de nummer 1 en 2 had vergroot.

Stijn kwam als eerste door de eerste bocht het stadion binnenrijden in de aanval voor een 3e plek. Het werd uiteindelijk een knappe 6e positie op de streep. Senna mag met een 26e plek ook tevreden zijn.

 

Het thuisfront kon thuis via de berichten in de groeps app meegenieten met de belevenissen. De renners waren na afloop vol met verhalen over de belevenissen in de koers. Vanuit het ITD team kregen ze als aandenken een mooie kassei troffee mee naar huis.

Al met al een super geslaagd weekend, een mooie ervaring om nooit meer te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar.

Introductielessen wielrennen voor jeugd

Heb je een passie voor fietsen! En wil je wielrennen uitproberen?
We zijn weer begonnen met de introductielessen. Mocht je mee willen doen dan kan je op maandag 7 mei aansluiten bij de eerste van de vier introductielessen wielrennen. Deze lessen zijn bedoeld voor kinderen en jeugd die deze sport willen leren kennen. Kinderen en ouders wordt geleerd wat de wielersport inhoudt. Jeugdvoorzitter Guido Willemsen zegt erover: ‘Met deze lessen kan elk kind goed voorbereid beginnen met wielrennen. Ook is er genoeg ruimte voor de vele vragen van ouders’. Ga naar trainingen voor meer informatie en andere data.

Uitslagen tijdrit AJT 10 april 2018

Op 10 april hebben de jeugdrenners van het AJT hun eerste tijdrit bij Hoog Soeren gereden. Deze tijdrit organiseren we al jaren en dient als een soort ijkpunt voor de ontwikkeling van de renners.  De weersomstandigheden waren perfect en er zijn weer mooie tijden neergezet. Dat belooft veel voor de rest van het seizoen!

We willen alle ouders bedanken die meegeholpen hebben, met name Miranda die de problemen met de tijdwaarneming op een doeltreffende manier heeft verholpen. 

De tijden die hieronder staan zijn dan ook de definitieve tijden en wijken voor enkele renners af van de tijden die officieus na de tijdrit doorgegeven zijn.

 

Renner Tijd km/h
Matthijs 0:18:28 26,2
Lieke 0:19:01 25,4
Marnix 0:17:31 27,6
Cas 0:16:19 29,6
Tom 0:17:48 27,2
Imke 0:16:33 29,2
Ella 0:16:12 29,9
Suzanne 0:15:31 31,2
Joep 0:18:44 25,8
Ivar 0:17:20 27,9
Lynette 0:18:02 26,8
Dominique 0:17:54 27,0
Floris 0:17:11 28,1
Joris Mulder 0:17:31 27,6
Benedicte 0:17:35 27,5
Ruben 0:15:28 31,3
Jasmijn 0:16:06 30,0
Kai 0:15:54 30,4
Tygo 0:15:22 31,5
Ruben Weijers 0:15:13 31,8
Hugo 0:14:17 33,9
Roy 0:14:41 32,9
Enrico 0:16:18 29,7
Teis 0:16:03 30,1
Steven 0:14:16 33,9
Max 0:15:37 31,0
Noah Markies 0:14:59 32,3
Tiemen 0:16:21 29,6
Melle 0:15:44 30,7
Quinn 0:15:15 31,7
Joris Kranenburg 0:14:13 34,0
Martijn 0:13:05 37,0
Justus 0:12:16 39,4
Thijs de Jong 0:15:05 32,1

Ronde van Gelderland dit jaar als Jeugdklassieker

Dit jaar wordt de Ronde van Gelderland verreden op zondag 15 april als jeugdklassieker. Jeugdrenners van 7 tot 14 jaar gaan strijden om de winst op een omloop rond Beekbergen. Deze wedstrijd is een NK Kwalificatiewedstrijd voor district Noord, Oost en Midden. De omloop wordt net als bij de vorige edities door politie en motards afgezet en het peloton wordt gevolgd door een karavaan.

 

Naast de jeugdklassieker wordt ook op de lokale ronde in Beekbergen een Dikke Bandenrace en een ondernemerskoers georganiseerd.

 

Lokatie: Start/Finish - Kerkeveld Beekbergen

Tijdstip: 10:00 - 17:00

 

Meer informatie is te lezen op de site van de Ronde van Gelderland

Jeugdkalender bijgewerkt

De jeugdkalender is weer bijgewerkt voor dit wegseizoen. Alle trainingen, NK kwalificatiewedstrijden, OJC, NK en andere interessente wedstrijden en meerdaagses zijn hierin opgenomen.

 

Klik hier voor de kalender.

Het wegseizoen gaat weer beginnen. Data om te noteren.

Het zomerseizoen voor de jeugdrenners komt er weer aan. Alle belangrijke data om te weten hebben wij op een rij gezet:
 
Informatieavond jeugd en ouders  
Om iedereen goed te informeren, organiseren we net als vorig jaar weer een informatieavond voor alle kinderen en ouders. Deze zal plaatsvinden op op een nog nader te bepalen dag, in het clubhuis 19.00 uur. In groepjes praten we iedereen bij over trainingen, wedstrijden, kamp, actieve bijdrage ouders etc. 
 
Zaterdagtrainingen categorie 4 tm 7
Voor alle kinderen van categorie 4 tm 7 gaan we vanaf zaterdag 3 februari starten met duurtrainingen. Vertrek om 10.00 uur bij het clubhuis voor training van max 2 uur. Waar mogelijk zullen we deelnemen aan trainingswedstrijden in maart.
Dragen van warme kleding incl. handschoenen, overschoenen zijn verplicht ivm tijd van het jaar. Als trainers de weersomstandigheden niet verantwoord vinden zal iedereen via app op de hoogte gehouden worden. (besluit niet doorgaan uiterlijk 8.30 s'ochtends)
 
Zaterdagtrainingen categorie 1 tm 3
Voor categorie 1,2, en 3 starten we met zaterdagtrainingen op zaterdag 3 maart. Vertrek om 10.00 uur bij het clubhuis voor training van max. 1 1/2 uur incl. technische vaardigheden. Waar mogelijk zullen we deelnemen aan een trainingswedstrijd.
Dragen van warme kleding incl. handschoenen, overschoenen zijn verplicht ivm tijd van het jaar. Als trainers de weersomstandigheden niet verantwoord vinden zal iedereen via app op de hoogte gehouden worden. (besluit niet doorgaan uiterlijk 8.30 s'ochtends)
 
Trainingskamp
Ook net als vorig jaar gaan we weer op trainingskamp en wel op 16 tm 18 maart. Primaire doel bij dit kamp is trainen om goed voor de dag te komen bij de wedstrijden. We gaan weer trainen in de omgeving Nijmegen. Zowel de heen- als terugweg zal (deels) op de fiets gedaan worden.
 
Start dinsdag- en donderdagavond trainingen 
Dinsdag 27 maart starten we weer met de doordeweekse trainingen.

Succesvolle NK Ploegenachtervolging en Teamsprint

Afgelopen zondag is het NK Ploegenachtervolging en Teamsprint voor baanwielrenners verreden in het Omnisport Apeldoorn. Dit kampioenschap is succesvol verlopen voor wielervereniging De Adelaar. Zowel bij de ploegenachtervolging als de teamsprint wisten twee jeugdrenners de gouden medaille te veroveren. In de ploegenachtervolging zette Justus Willemsen met zijn ploeg (bestaande uit o.a. Luna Cnossen, eveneens uit Apeldoorn) de snelste tijd neer. Teamgenoot Stijn Hezeman mocht daarbij de bronzen medaille ophalen.

In de teamsprint waren de rollen omgekeerd; Stijn Hezeman sprintte in de finale samen met Elmar Abma (Wolvega) naar de snelste tijd, op gepaste afstand gevolgd door Justus Willemsen en Miquel van Tintelen (Baars). Bij de vrouwen was er zilver voor De Adelaars Melanie Klement, Julliet Eickhof, Michelle de Graaf en Judith Bloem, die in een bloedstollende finale net naast het goud grepen. Brons was er voor Tamara de Graaf. Ook in de teamsprint bij de Nieuwelingen stonden Bram Leerkes en Lars Romijn bijna op de hoogste trede maar zij moesten op enkele honderdsten na genoegen nemen met het zilver.

Kortom de Adelaar heeft haar visitekaartje weer afgegeven op het nationale niveau!


 

Nieuwe baancompetitie voor de jeugd “Future Series by eXtropy”.

Wielervereniging AR&TV De Adelaar lanceert een nieuwe baancompetitie voor jeugdwielrenners: De “Future Series by eXtropy”. Samen met IT -bedrijf eXtropy heeft de Apeldoornse vereniging de 5-delige serie wedstrijden in het leven geroepen met als primaire doel jeugdrenners op een competitieve manier kennis te laten maken met alle aspecten van het baanwielrennen. De eerste wedstrijd vindt plaats op zaterdag 25 november op de wielerbaan in het Omnisport te Apeldoorn.

Future series by eXtrophy

"Baanwielrennen kent vele disciplines met ieder haar eigen regels, tactieken en dynamiek". Aan het woord is Hans van Bon, baancoördinator van De Adelaar. Hij geeft aan dat er behoefte is aan dergelijke competitie. "Het baanwielrennen is in de lift door de successen van de Nederlandse baanploeg op mondiaal niveau. We zien een flinke groei in jeugdrenners die op de wielerbaan gaan rijden. Om te zorgen dat deze jeugd een degelijke basis krijgt besteden we tijdens de trainingen veel aandacht aan de verschillende wedstrijdvormen.

Uitbouwen naar een Europees jeugdbaanevenement

De `Future Series by eXtropy` competitie start dit jaar in Apeldoorn. “Het is de bedoeling dat deze competitie uitgroeit tot hét baanevenement voor jeugdrenners in binnen- en buitenland”, aldus Guido Willemsen, directeur van IT-bedrijf eXtropy. “Dit jaar gaan we starten met de competitie in Apeldoorn, met als doel dusdanig veel enthousiasme te ontwikkelen bij de renners dat we het volgend jaar verder kunnen uitbouwen. Als specialist in procesautomatisering onderkennen we het belang van een goede opleiding en een professionele aanpak waarbij enthousiasme de drijfveer is. Dit is ook de reden dat we ons als hoofdsponsor willen verbinden aan dit evenement”.


Deelnemen

Jeugdrenners in de leeftijd tussen de 10 en 14 jaar met een wedstrijdlicentie kunnen zich
inschrijven voor deze competitie op de site van de KNWU. De wedstrijden worden gehouden
op zaterdag 25 november, 2, 9 en 16 december. De afsluitende finale op 6 januari. Aanvang
10:00 uur.

 

 

Het winterprogramma voor jeugd is bekend.

Beste jeugdadelaars, Hierbij informeren we jullie over het komende winterprogramma. Het is vrij vergelijkbaar met vorig jaar en we bieden dit wederom aan in samenwerking met Bar-End.


Voor de MTB [mountainbike] en CX [veldrijfiets] training maken we een gezamenlijk parcours met de Bar-End,  zodat we op alle 3 de velden met licht kunnen trainen. De Bar-End trainers worden bij de jeugdtrainingen ondersteund door enkele Adelaar ouders.

 

Core Stability

Voor alle meisjes die volgend jaar 13 jaar of jongens die volgend jaar 12 jaar worden (cat 5) bieden we al een geruime tijd Core Stability trainingen aan. Deze trainingen vinden plaats bij onze partner Bewegen bij Buitenhuis. Zij hebben voor ons een speciaal programma ontwikkeld waarbij de verschillende spiergroepen aan bod komen. Dit alles wordt door een gecertificeerd trainer (en oud prof renner) gegeven waarbij de jeugd verantwoord het hele lichaam kan trainen (ipv. alleen maar trappen op de fiets!). Betaling per training.

Tijdstip: Iedere woensdag van 18:30 – 20:00 (Jeugd)/ 20:00 – 21:30 (Nieuwelingen/Junioren)

Locatie: Bewegen bij Buitenhuis, Sleutelbloemstraat 22, Apeldoorn

Trainer: Norman Senden

 

MTB training [Mountainbike]:

Jeugd: Voor de renners die deelnemen aan de Veluwse Wintercompetitie of Stouwdamcup is er net als vorig jaar 1 x in de 2 weken een training op woensdagmiddag. Deelname aan deze leuke competitie is wel een voorwaarde. Aanmelden voor de trainingen kan via Tessa van Giessel (Bar-End): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


De gevorderde renners kunnen de MTB training op donderdagavond volgen.
Locatie: Clubhuis Adelaar
Tijdstip: 18:30 – 19:30

Voor àlle jeugdleden is er zondagochtend een tocht te rijden vanaf Bar End. De lengte van de tocht wordt uiteraard afgestemd op de leeftijd.

Volwassenen, nieuwelingen en Junioren kunnen op donderdagavond (vanaf 19:30) vrij rijden op het parkoers én uiteraard op zondagochtend (maar dat spreekt voor zich).

CX training [Veldrijden]

De CX trainingen hebben een andere invulling dan de MTB trainingen en zijn daarom alleen toegankelijk met een CX bike [veldrijfiets]. De trainingen zijn gericht op het verbeteren van de techniek. Deze trainingen worden op donderdagavond gegeven, gelijktijdig met de MTB trainingen en starten dus om 18:30

 

Baanprogramma

Zie volledige baanprogramma.

 • Jeugdtrainingen in het weekend
 • Wedstrijdgerichte trainingen op donderdagavond (vanaf Niewelingen)
 • Dernytraining op dinsdag tussen 18:00 – 19:00 (jeugd) en vanaf 19:00 (vanaf Nieuwelingen) voor renners met enige baanervaring
 • NK training ploegenachtervolging/teamspring: voor alle deelnemers aan het NK – maandagavond tussen 19:00- 20:30 (zie kalender). Deelname is mogelijk met een wedstrijdlicentie vanaf cat 5 meisjes en cat 6 jongens.

Net als vorig jaar een uitgebreid aanbod dat open staat voor álle leden van de vereniging. We hopen jullie dan ook veel én regelmatig te zien de komende winter.

 

Haloween wedstrijd op vrijdag 27 oktober

Daarnaast speciale aandacht voor de Haloween wedstrijd op vrijdag 27 oktober! Deze fun wedstrijd is voor alle jeugd en volwassenen van de Adelaar en Bar-End met een MTB of veldfiets. De wedstrijden vinden plaats bij ons clubhuis en zijn opgedeeld in jeugd en volwassenen. Kom allemaal verkleed (lampjes in de helmen, haloween outfit, etc) en kijk welke bijzondere figuren er langs het parcours staan. Meer informatie volgt nog.

 

Guido Willemsen, Reinhout Lenten, Han ten Hove (Bar-End)

ITD Baanevenement Nieuwelingen en Junioren

Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 november organiseren we voor alle Nieuwelingen en Junioren een baanevenement. Dit doen we samen met de andere clubs van het ITD (Rudyco uit Belgie, UC Dippach uit Luxemburg en CC Villeneuve uit Frankrijk).  Het programma ziet er als volgt uit:

Fridayevening 19.00-21.00 h
Acquaintance and introduction of training courses
French-Belgian Dutch riders

Saturdaymorning
Dernytraining 10.00-13.00 u
Dernyraces 14.00 – 17.00 u
Training endurace-races 19.00-21.00 u
French – Belgian – Dutch riders

Sunday
Endurance-races 10.00-15.00 u
Sprint 10.00 – 15.00 u
keirin 10.00 – 15.00 u
French – Belgian – Dutch riders

We hopen zo veel mogelijk renners van het AOT tijdens dit evenement te zien. Aanmelden kan je voor vrijdag 20 oktober bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Informatie over baanseizoen voor jeugd

Beste jeugdrenners, ouders en begeleiders,

Het einde van het wegseizoen 2017 is in zicht en we gaan ons weer voorbereiden op het baanseizoen.
Volg je de link onderaan dit bericht dan krijgen jullie de belangrijkste informatie over de baantrainingen
en -wedstrijden voor de jeugd in het Omnisport in Apeldoorn. Mochten jullie nog vragen hebben dan ontvangen we die graag per mail, gericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
We hopen jullie dit jaar vaak op de wielerbaan in het Omnisport te zien!


Ga naar Informatie baanseizoen 2017-2018

Senna wint Tour de Junior in Achterveld

Gefeliciteerd Senna!

Senna won afgelopen weekend de zestigste editie van de Tour de Junior in Achterveld, in de jeugdcategorie 5/6. Senna nam na deze meerdaagse wielrenwedstrijd van negen etappes de gele, groene en de bolletjestrui mee naar huis. Het verschil maakte hij in de individuele tijdrit en in de wegklassieker. 

Twee weken eerder had Senna ook al uitstekend gereden in de Jeugdtour van Assen. Daar reedt hij twee sterke individuele tijdritten waardoor hij als vierde in het klassement kon eindigen.

 

Terugkijken om vooruit te gaan!

BOEM! In één keer is het zomer, hebben we bijna vakantie en is de eerste helft van het seizoen al weer achter de rug. Het Adelaar jeugdteam kan terugkijken op een succesvolle periode, gezien het onderstaande rijtje dat we hebben samengesteld.

 • 25% groei van jeugdleden.
 • Twee goed bezochte series met introductielessen.
 • De lancering van de lease racefiets.
 • Imke Menting eindigt als derde op het NK in Amersfoort.
 • Diverse overwinningen in landelijke en regionale wedstrijden door zowel Adelaar jeugdteam renners als renners uit het Adelaar opleidingsteam.

Maar het is nog niet gedaan. Want we willen graag vooruit en er staan komend half jaar nog een aantal mooie evenementen en wedstrijden in de planning:

 • De laatste zomeravondcompetitie in Deventer op dinsdag 11 Juli.
 • Start zomertrainingen op dinsdagavond 18, 25 Juli en 15 Augustus vanaf 18.15 uur.
 • Jeugdtour Assen van 31 Juli tot en met 5 Augustus.
 • Start van het baanseizoen in September.
 • NCK in Dronten op 30 September.
 • Jeugdkamp op 6, 7 en 8 Oktober.
 • Jeugdbaan driedaagse op 20, 21 en 22 Oktober

Voor nu.

Fijne zomervakantie aan iedereen! 

Geesink zal het Adelaar jeugdteam niet vergeten!

De proloog van de Tour de France 2017 startte dit jaar in Düsseldorf. Dicht bij genoeg om te gaan kijken met ouders en jeugdleden, dus vertrokken we zaterdagmorgen 1 juli met een groep van 13 personen naar de Domstad.

Robert Geesink kon ons die dag niet ontlopen. Meerdere keren nam hij met een grote glimlach de aanmoedigen van het Adelaar jeugdteam in ontvangst. Deze opvallende aanwezigheid, mede door de gedragen clubkleding, viel ook de jongens van Wielerupdate.nl op. Verslaggever Benjamin de Bruijn en wielervlogger Bruno Bobbink, bekend van Fietsbenen, namen ons mee in hun item: https://youtu.be/MLQatNZr1us?t=246

[ zie minuut 4,05 ]

 

Imke Menting derde op NK jeugd.

Gefeliciteerd Imke Menting met je eerste medaille op je eerste NK jeugd. Fantastische gedaan.

Jeugd driedaagse van Apeldoorn

Op vrijdag, zaterdag en zondag, 20 t/m 22 oktober 2017 wordt de Jeugd driedaagse van Apeldoorn gehouden. Deze Jeugd driedaagse is bedoeld voor jeugdleden vanaf cat. 3 t/m Nieuwelingen Jongens en Meisjes. Opzet en bedoeling is om ervaren en minder ervaren renners in een totaalpakket (hernieuwd) kennis te laten maken met de baan. Dat houdt in dat alle oefeningen, trainingen en wedstrijden op maat worden aangeboden door een groep ervaren trainers die dit al enige jaren doen.


Programma
Vrijdagavond staat in het teken van de kennismaking met de baan en met elkaar. Dat geldt ook voor de ouders: zij kunnen tijdens deze dagen voor zichzelf een clinic boeken, zodat ze aan den lijve zelf kunnen ondervinden waarmee hun kinderen zijn bezig zijn.

Op zaterdag wordt begonnen met het leren rijden achter de derny. Een keur van oefeningen en technieken zal worden aangeboden met behulp van Het Derny Team Apeldoorn, dat onderdeel vormt van de organisatie. Vervolg voor de rennertjes bestaat uit het kennismaken met de diverse wedstrijdvormen die op de baan bestaan en de bijbehorende reglementen.

Op zondag worden alle wedstrijdvormen nog eens verpakt in toernooivorm, waardoor ook duidelijk wordt hoe een baantoernooi organisatorisch voor een renner in elkaar steekt. Ook wordt (op verzoek) een clinic voor de ouders mogelijk gemaakt. 

 

Fiets en verzet
Je kunt uiteraard op je eigen baanfiets rijden met het bijbehorende verzet van je categorie. Categorie is 1 hoger, dan de weg i.v.m. de zgn. 1 oktober regeling. Heb je geen baanfiets, dan stelt de organisatie die ter beschikking, zonder bijkomende kosten. Graag opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dat je een baanfiets wilt lenen: maat en naam vermelden o.v.v. Jeugd driedaagse.

 

image001    image004

Kosten

De kosten voor de renners bedragen eenmalig 28,00 euro p.p.
De kosten voor ouders om deel te nemen aan de clinics bedragen 15,00 p.p.
De kosten kunnen op vrijdag 20 oktober bij de inschrijving worden voldaan. Er kunnen geen deelbetalingen worden gedaan. Vanaf dit seizoen wordt u gevraagd een vrijwillige bijdrage te leveren aan het Investeringsfonds van de Baan. De gelden die in dit fonds komen, komen ten goede aan de faciliteiten die we aanbieden. Voorgaande jaren:

 • Twee elektrische derny’s o.a. t.b.v. jeugddernytraining.
  De derny's moeten het mogelijk maken trainingen voor de jeugd te genereren in combinatie met atletiek. Het wordt steeds drukker in Omnisport en atletiek en derny's gaan niet samen. Met het inzetten van 2 derny's hopen we die uren nu wel te kunnen invullen. Waarom 2 derny's? Het bereik van de accu's is beperkt en  om te voorkomen, dat de derny na volle trainingsuren met lege accu staat, zijn 2 derny's noodzakelijk.
 • Eickhof-eliminationsystem t.b.v. het jureren van afvalkoersen, ook bij de jeugd.
  Bij deze koers komen nogal eens misverstanden voor over welke renner de koers moet verlaten.Vooral onder hectische omstandigheden wil dat nog wel eens gebeuren. Door van jongs af aan de renners te laten wennen aan dit systeem, dat hen waarschuwt, hopen we dat probleem te kunnen voorkomen. Uw vrijwillige bijdrage van 2,50 euro is daarom van harte welkom!

Inschrijven
Inschrijven voor de clinic kan door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Inschrijven voor de driedaagse kan via de KNWU-site.

 

Ouders
Ouders kunnen niet mee naar het middenterrein. Op het middenterrein zullen assistenten van de organisatie uw kind begeleiden. Als u vindt, dat u toch op het middenterrein aanwezig moet zijn, is het verstandig uw kind niet in te schrijven. Uitgangspunt: “Help mij om het zelf te doen”.

Tijden
Vrijdag 20 oktober
Inschrijven vanaf 17.00 uur
Inschrijven - rugnummers afhalen vanaf 18.00 uur
Omkleden
Naar het middenterrein vanaf 18.30 uur
Fietsen gereedmaken-leenfietsen afstellen
Aanvang: 19.00 uur –  21.00 uur
Kennismakingsavond met de baan

Zaterdag 21 oktober
Dernyochtend
Van: 10.00-13.00 uur
13.00-14.00 uur – Lezing voor ouders
Loes Gunnewijk – ex-profrenster/Eelke van der Wal – bondscoach werkzaam bij
de KNWU Aangepaste sporten.
14.00-17.00 uur – Wedstrijdvormen
19.00-21.00 uur – Wedstrijdvormen vervolg

Zondag 22 oktober
10.00-11.00 uur – Clinic voor ouders
11.00-16.00 uur – Wedstrijden
16.00 Einde programma.