Vacature bij sponsor Futurumshop

Tom Dumoulin is goed op weg om voor de tweede keer de Giro te winnen en jij zit iedere dag op het puntje van je stoel. Je mist geen moment van deze Giro, je bent een echte sportliefhebber!

 

Steek jij naast dat je van sport houdt ook graag je handen uit de mouwen? Dan is dit de ideale (bij)baan voor jou! Voor een online sportwinkel zijn wij in de zomerperiode op zoek naar flexibele magazijnmedewerkers die minimaal 10 uur per week aan de slag willen. Iets voor jou?

 

Check de vacature!

 

Verslag Nieuwjaarsreceptie

Verslag nieuwjaarsreceptie 12 januari 2018

 

Als voorzitter ad interim verwelkomt Jan Schuitema alle aanwezigen en in het bijzonder de sponsoren. Namens het bestuur wenst hij iedereen een gezond en sportief 2018 toe. In zijn presentatie worden de belangrijkste gebeurtenissen van 2017 aangestipt en wordt belicht wat ons in 2018 te wachten staat.

In verband met zijn verhuizing zal Jan op de ALV van 23 maart afscheid nemen van onze vereniging. Het ziet er gelukkig naar uit dat op die ALV een nieuwe voorzitter kan worden voorgedragen.

Vanaf 1 januari 2018 ligt het beheer en de exploitatie van onze accommodatie in handen van Expeditiehuis. Vanavond zijn we in ons clubhuis dus gast van het Expeditiehuis. De huurovereenkomst zal vanavond formeel worden ondertekend.

Omdat José van Zanten verhinderd is, zal zij op een ander moment worden bedankt voor haar bijzondere inzet voor de clubhuiscommissie. Datzelfde  geldt voor de Onderhoudscommissie die bestaat uit Theo Methorst, Dick Angelier en Johan den Besten. Wim Dekker wordt bedankt voor zijn inzet als sleutelbeheerder in de afgelopen jaren.

 

Jubilarissen

Van de tien leden met een lidmaatschapsjubileum worden de aanwezige jubilarissen gehuldigd met een jubileumspeld.

25 jaar lid: John den Besten, Rene de Besten, Hans Bosch, Jaap Groeneveld, Teun Mulder en Andre van Nistelrooij.

40 jaar lid: P. Casteels en Wim Dekker

50 jaar lid: Hennie Buitenhuis en Alex Bongers

 

Sportieve huldigingen

Elis Ligtlee in het zonnetje gezet. Vanwege haar Olympische titel in 2016 op de Keirin in Rio de Janeiro is Elis begin 2017 benoemd tot erelid, maar door een samenloop van omstandigheden is dit helaas niet met haar gecommuniceerd. Dit wordt vanavond alsnog rechtgezet.

Als kampioenen 2017 worden gehuldigd:

Anniek Wever (Nederlands Kampioen Sprint)

Justus Willemsen (Nederlands Kampioen Ploegenachtervolging)

Stijn Hezeman (Nederlands Kampioen Teamsprint)

Elis Ligtlee (NK teamsprint)

Vanwege hun sportieve prestaties worden Annet Pit en Bram Leerkes gehuldigd als renster en renner van 2017. Tot Jeugdrenner van 2017 is benoemd Stijn Hezeman.

 

Clublid 2017

Vanwege zijn inzet als vrijwilliger is Eef Ensink benoemd tot clublid van 2017

 

Overhandiging cheque

Namens de deelnemers aan de 55+ fietstochten overhandigt Rob Kampes aan de Jeugd een cheque ter waarde van €500,-. Rob geeft een toelichting op het 55+ fietsen en bedankt de vrijwilligers van De Adelaar die zich daar in 2017 voor hebben ingezet.

 

Presentatie van het boek ‘Major Taylor raast door Nederland’

Jan Mulder leert ons kennismaken met Major Taylor, een wereldvedette die zich ontwikkelt tegen de verdrukking in. Eind negentiende eeuw ontstaat de fiets zoals we die nu nog kennen. Wielrenners halen nooit geziene snelheden. In 1902 komt Major Taylor, wereldkampioen wielrennen, naar Nederland. Berichten in kranten geven een goed beeld hoe het Nederland van 1902 tegen een mens met een kleurtje aankijkt. Men kan moeilijk accepteren dat Major Taylor beter is dan onze blanke jongens.

 

 2018-01-12

  

Foto: Hennie Buitenhuis en Alex Bongers 50 jaar lid van De Adelaar

 

Autoregeling teams en clubleden

Beste clubleden, 

Onze mobiliteitspartner Autohuis Eickhof zorgt ervoor dat de onze wedstrijdrenners en begeleider op een professionele wijze kunnen afreizen naar klassiekers en meerdaagse wedstrijden in zowel binnen- als buitenland. Op basis van het wedstrijdprogramma worden aan het begin van elk wielerseizoen de voertuigen ingeroosterd voor de teams maar ook voor de jaarlijkse activiteiten van de toerafdeling. 

Tot dusver ontbrak er een autoregeling waardoor het voor ieder lid onduidelijk is waaraan hij/zij zicht dient te houden ingeval gebruik wordt gemaakt van een van de voertuigen. Voor uitvoering van deze regeling is een wagenparkbeheerder aangesteld waar aanvragen voor gebruik van een van de voertuigen ingediend kunnen worden. De autoregeling kan binnenkort op de website geraadpleegd worden, indien er vragen zijn over deze regeling kunnen deze gesteld worden aan: 

Maikel Willemsen
T: 0651930192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Reserveringen kunnen schriftelijk (email) ingediend worden bij:

Wilbert van het Loo
T: 0613558694
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mechanieker(s) gezocht voor het Adelaar Cycling Team

Als uitbreiding voor het begeleidingsteam van het ACT zijn wij op zoek naar nieuwe mechanieker(s). Nieuwsgierig? Lees dan onderstaande vacature en neem contact op met Sander Bakker! 

 

Het Adelaar Cycling Team, maakt deel uit van Wielervereniging AR&TV De Adelaar te Apeldoorn en is een wielerploeg met beloften en elite renners die deelnemen aan nationale wedstrijden voor clubteams maar ook vrije wedstrijden in binnen- en buitenland. In het seizoen 2017 heeft het team mooie prestaties neergezet.

 

Niet alleen de renners moeten goed verzorgd worden, maar ook de fietsen! Voor het nieuwe seizoen heeft het begeleidingsteam plek voor één of meerdere

 

Mechanieker(s) ELITE- / BELOFTENPLOEG

 

Als mechanieker van het Adelaar Cycling team ben je verantwoordelijk voor de volgende taken:

-          Voor de wedstrijd op locatie helpen met uitpakken en klaarzetten van de materialen

-          Tijdens de wedstrijddag op locatie het klaar maken van de wedstrijdfietsen middels het op spanning brengen van de banden, het monteren van kaderplaatjes, het controleren en in orde maken van het reservemateriaal en het inruimen van de ploegleiders auto

-          Tijdens de wedstrijd neemt de mechanieker plaatst in de ploegleidersauto en zorgt ervoor dat een renner bij materiaalpech snel geholpen wordt en zijn wedstrijd kan vervolgen

-          Na de wedstrijd zorgt de mechanieker ervoor dat het reservemateriaal verzameld wordt en helpt met inpakken van de materialen in de desbetreffende auto’s.

 

Voor de functie mechanieker zoeken wij enthousiaste mensen die voldoen aan de volgende eisen:

-          Beschikbaar tijdens de weekenden

-          Zelfstandige teamplayer met enige kennis van (race)fietsen

 

De mechanieker maakt deel uit van het belgeidingsteam van het Adelaar Cycling team en zal volgens een vooraf opgesteld schema ingezet worden bij wedstrijden. De wedstrijden vinden plaats tussen eind februari en begin oktober met een korte pauze in de zomervakantie

Ben je geïnteresseerd in de functie van mechanieker bij het Elite- /beloftenploeg van het Adelaar Cycling team? Neem dan contact op met Sander Bakker, telefoon 06 4603 8188 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Vacture: Leden voor de Sponsorcommissie

Voor de vereniging zijn wij op zoek naar

 

Leden voor sponsorcommissie

 

Onze vereniging AR & TV De Adelaar is een wielervereniging met ± 550 leden, waar verschillende disciplines van het wielrennen beoefend kunnen worden. Naast de contributie zijn de sponsorinkomsten voor de vereniging een belangrijke inkomstenbron. Dankzij de sponsorinkomsten kunnen wij de contributie betaalbaar houden en onze doelstellingen realiseren.

De vereniging wil haar sponsorinkomsten graag vergroten en daarom heeft de vereniging een ambitieus sponsorbeleidsplan ontwikkeld. De vereniging is op zoek naar meerdere enthousiaste leden voor de opnieuw op te richten sponsorcommissie. De sponsorcommissie gaat zich bezig houden met het werven en behouden van nieuwe en huidige sponsoren.

 

De werkzaamheden

De taken voor de leden van de sponsorcommissie bestaan uit:

Je geeft uitvoering aan het sponsorbeleidsplan. Je ontwikkelt sponsorplannen en bent actief met het werven van nieuwe sponsoren voor de vereniging. Je stelt sponsorovereenkomsten op houdt actief contact met de huidige sponsoren en relaties.

 

Jouw profiel

 • Je bent enthousiast en hebt een positieve houding
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden
 • Je beschikt over een ‘uitgebreid’ netwerk van bedrijven en organisaties in Apeldoorn en omstreken
 • Je bent flexibel en kan goed zelfstandig werken

 

Wat kun je van ons verwachten

Wij bieden een leuke vrijwilligersfunctie in een ambitieuze organisatie.

De werkzaamheden worden op vrijwillige basis verricht. Eventuele onkosten die worden gemaakt kunnen in overleg gedeclareerd worden bij de vereniging.

 

Meer informatie

Voor meer informatie en inlichtingen over de functie kun je terecht bij Pleuni Möhlmann, vrijwilligerscoördinator AR & TV De Adelaar, telefoon 06-43987922 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vacature: voorzitter afdeling Toerfietsen

Voor de vereniging zijn wij op zoek naar een:

 

Voorzitter afdeling toerfietsen

 

Onze vereniging AR & TV De Adelaar is een wielervereniging met ± 550 leden, waar verschillende disciplines van het wielrennen beoefend kunnen worden. De afdeling toerfietsen is met ca. 350 leden de grootste afdeling van de vereniging. Omdat de huidige voorzitter zich niet meer verkiesbaar stelt, is de vereniging op zoek naar een nieuwe voorzitter voor de afdeling toerfietsen.

 

De werkzaamheden

De taken voor de voorzitter van de afdeling toerfietsen bestaan uit:

Je bent verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de afdeling en geeft leiding aan de Toercommissie. Je ontwikkelt beleidsdoelen voor jouw eigen afdeling en werkt deze samen met de leden van de Toercommissie uit. Je vertegenwoordigt jouw afdeling tijdens de bestuursvergaderingen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor het dagelijks bestuur en leden van de afdeling toerfietsen. Samen met de penningmeester en secretaris van jouw afdeling vorm je samen het ‘bestuur’ van de afdeling toerfietsen.

 

Jouw profiel

 • Je bent enthousiast en hebt een positieve houding

 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden

 • Je kan mensen aan elkaar verbinden

 • Je hebt ook voor het verenigingsbelang, doelstellingen en beleid

 • Je bent flexibel en kan goed zelfstandig werken

 

Wat kun je van ons verwachten

Wij bieden een leuke vrijwilligersfunctie in een ambitieuze organisatie.

De werkzaamheden worden op vrijwillige basis verricht. Eventuele onkosten die worden gemaakt kunnen in overleg gedeclareerd worden bij de vereniging.

 

Meer informatie

Voor meer informatie en inlichtingen over de functie kun je terecht bij Pleuni Möhlmann, vrijwilligerscoördinator AR & TV De Adelaar, telefoon 06-43987922 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda en oproep Algemene Ledenvergadering

ALGEMENE LEDENVERGADERING A.R. & T.V. De Adelaar

 

VRIJDAG 25 november 2015

 

Aanvang: 19.30 uur

 

Locatie: Clubhuis De Adelaar

 

Het bestuur nodigt alle leden van harte uit om deze algemene ledenvergadering bij te wonen.

 

Agenda:

 1. Opening

 2. Vaststellen agenda

 3. Ingekomen stukken

 4. Mededelingen

 5. Verslag Algemene Ledenvergadering van 20 maart 2015 (ad.a)

 6. Aankondiging afscheid voorzitter en penningmeester begin 2017

 7. Toelichting verenigingscoördinator

 8. Vaststelling begroting 2017 (ad.b)

 9. Toelichting Scholierenproject inrichting clubhuis

 10. Toelichting Guido Willemsen opleidingstraject de Adelaar.

 11. Voorstel erelidmaatschap Elis Ligtlee

 12. W.v.t.t.k.

 13. Rondvraag

 14. Sluiting

   

  Toelichting:

ad.a Leden kunnen het verslag opvragen bij de secretaris (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

ad.b Leden kunnen de begroting voor 2017 opvragen bij de penningmeester ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Wielertrainer 2 opleiding bij De Adelaar zelf volgen?

Fiets je met veel plezier bij De Adelaar of Bar-End? Wil je eigenlijk wel iets meer doen voor de club? Vind je het leuk om anderen ook lekker te laten fietsen?

We zijn aan het inventariseren met Bar End of het mogelijk is de opleiding "Wielertrainer 2" bij De Adelaar te geven. Dichtbij huis, in vertrouwde omgeving. Een aantal leden (7) heeft al aangegeven daar wel oren naar te hebben, maar we kunnen natuurlijk altijd meer mensen gebruiken die gekwalificeerd zijn.

De opleiding bestaat uit 4 (zater)dagen opleiding vanuit het clubhuis verspreid over een periode van 4-5 maanden. Tussendoor kun je je opdrachten bij de diverse trainingsgroepen van De Adelaar of Bar-End uitvoeren.

Heb je hier oren naar, neem dan contact op via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderstaand nog wat extra info over de opleiding. 

 

De wielertrainer 2 staat voor de uitdaging ervoor te zorgen dat de wieleractiviteit 'loopt'. De activiteit

moet de garantie bieden dat de sporter de wielersport beleeft, speelt en leert. Wanneer de organisatie

niet loopt betekent dit dat sporters kunnen afhaken en dat de sportomgeving onveilig kan worden.

Plezier in de sport is een belangrijke voorwaarde.

De wielertrainer 2 is werkzaam binnen verenigingsverband in de discipline baan/fietscrossen/mountainbiken/veldrijden of wegwielrennen en enthousiasmeert de sporters in hun sportieve en sporttechnische ontwikkeling. Het is ook mogelijk dat een wielertrainer 2 assisteert bij door de KNWU landelijk georganiseerde clinics / trainingen. De wielertrainer 2 werkt op basis van door hoger gekwalificeerde wielertrainers opgestelde trainingsprogramma’s en/of onder leiding van minimaal wielertrainer 3. De wielertrainer 2 besteedt vooral aandacht aan technische aspecten en het begeleiden van sporters. Hierbij heeft de wielertrainer 2 een rol bij het bewaken van waarden en normen, de veiligheid en hygiëne. Daarnaast speelt de wielertrainer 2 een rol bij het werven van sporters en vervult

een meer assisterende rol in de wielervereniging.Wielertrainers 2 die dit ambiëren kunnen zich verder ontwikkelen tot wielertrainer 3.

Bij De Adelaar hebben we een aantal WT3 trainers die je zullen begeleiden tijdens en na je opleiding.

 

Wouter Engelmann 4e in Elden

Wouter Engelmann was een dag na het NK op de weg in Emmen al weer in actie in Elden. Een mooie omloop tijdens de dorpsfeesten in helaas zeer slecht weer. Hij wist daar de 4e plaats te halen en miste dus op een haar het podium

 

Steinfurt Junioren

Luc Grefte reed zondag in Steinfurt (Dld) een wedstrijd. Prachtige omstandigheden, een mooie omloop met een pittige klim en een goed deelnemersveld zorgden voor een prima wedstrijd. Maar helaas niet voor Luc. In de 3e ronde was hij betrokken bij een aanrijding in het peloton en viel. Een pijnlijke heup was het gevolg en doorfietsen lukte niet meer goed. Einde koers dus voor hem in een wedstrijd die gedomineerd werd door de Nederlandse junioren (Plaats 1 t/m 6 voor Nederlanders) met winst voor Patrick Coster van de Noordwesthoek, voor Lorenzo Harbers (AWV De Zwaluwen) en Patrick van Bentheim van CC75

ATT er Jurgen rijdt in Pyreneen een Cyclo en wordt tweede

Vandaag heeft  Jurgen Seelen de trainingsweek in Frankrijk afgesloten met de Cyclosportive Auscitaine. Vroeg uit de veren en op weg naar Ordan Larroque waar de start en finish was. Jurgen deed mee aan de petit route van 82 km met behoorlijke kuitenbijters en weinig vlakke stukken maar door een bijzonder mooi landschap. Hij is tweede geworden in zijn leeftijdsklasse en tweede in het klassement van deze petit route. Deze keer in kleding van het Cycloteamwaar hij toestemming voor had, volgende week weer in de kleuren van het Adelaar Talententeam. Mooie prestatie om een mooie leerzame week mee af te sluiten!

Hans van Oijen, oud trainer bij het ATT was ook bij deze trainingsweek aanwezig. Goed om Hans ook weer actief op de fiets te zien!

Het dragen van clubkleding tijdens wedstrijden

Ingaande het jaar 2014 is de nieuwe clubkleding van de ARTV de Adelaar ter goedkeuring en registratie voorgelegd aan de KNWU. Volgens de reglementen van de KNWU heeft dat tot gevolg dat Adelaarleden verplicht zijn om tijdens officiële wedstrijden de nieuwe clubkleding te dragen. Omdat we vorig jaar eerst hebben afgewacht hoe de distributie van de nieuwe kleding zou verlopen, is oogluikend toegestaan dat tijdens wedstrijden incidenteel met de oude, rode clubkleding werd gereden.

Vanaf het nieuwe wegseizoen is het echter niet meer toegestaan om in wedstrijden de oude clubkleding te dragen. Dit geldt ook voor de basislicentiehouders, amateurs en de sportklasse. Als vereniging kunnen wij het niet naar onze sponsoren verkopen dat renners tijdens de wedstrijden met oude clubkleding rijden terwijl deze sponsoren juist betalen voor de naamsvermelding op de nieuwe clubkleding. Wij vragen daarom alle licentiehouders om hiermee rekening te houden en, indien nodig, tijdig nieuwe clubkleding aan te schaffen.

Het bestuur  

Adelaar Ladies Cycling Team

Na een voorbereiding van ca 3 maanden maak ik graag bekend dat het Adelaar Ladies Cycling Team een feit is. Het team is lijn met van het beleidsplan van de Vereniging. De vereniging heeft ca. 700 leden waarvan slechts 10% vrouw is. Dit percentage willen we graag verhogen met het Adelaar Ladies Cycling Team willen we laten we zien dat onze vereniging ook geschikt is voor dames die graag de wielersport willen beoefenen.

 

Het team voor 2015 ziet er als volgt uit:

Nicole Vernhount, Irene Gerritsen, Andrea Lodder, Mady Kleefen, Anne Fleur de Leeuw, Michelle de Graaf (junior), Melanie Klement, Anne Straub, Linda Scholten, Marielle Petter, Heleen Treur, Cornelie Smorenburg en Marieke Steert. Elis Ligtlee behoort ook tot team maar zal voornamelijk haar focus hebben op het baanwielrenne met de Nationale Selectie. Alisa van Oijen behoort tevens tot het team maar woont in Oostenrijk en rijdt voor de Oostenrijkse UCI ploeg Team NÖ Radunion Vitalogic. In totaal zitten er 15 dames in het team.

Het kader van het team bestaat uit:

Richard            Baars - Teammanager / 1e ploegleider

Fred Buitenhuis - 2e ploegleider

Paul Versluis - 2e ploegleider

Jan de Graaf - hoofd trainer

John de Haas - Mechanicien

Judith  Van der Vliert  - Soigneur

Erik Kars – Soigneur

Onno Houwer - Fysiotherapeut

Marco Bruens  - (huis)arts

Het programma voor de clubcompetitie ziet er als volgt uit:

 04-04-15                       Vrouwen Clubcompetitie Spaarnwoude

16-05-15                       Ronde van Zuid-Oost Friesland Appelscha

24-05-15                       GP Groenen Groep voor Vrouwen Veldhoven

06/07-06-15                   Lus van Roden en Omloop Noordenveld Roden

13-06-15                       Wadro Ronde van de Kerspelen Drogeham

28/29-06-15                   2-daagse Vrouwen Peize-Nieuw-Roden

19-08-15                       Ploegentijdrit Noordeloos

12/13-09-15                   Finale Club competitie Usquert

 

Daarnaast zullen er een aanvullend programma gereden waaronder Parel van de Veluwe en natuurlijk onze eigen Ronde van Gelderland.

We kijken uit naar het aankomende seizoen!

                                                                                 

Marcel Kranenburg

Voorzitter

 

Wouter Wippert

Wouter Wippert
Wat velen van ons niet weten is dat Wouter Wippert al enkele jaren lid is van onze vereniging In de schaduw van zijn Nederlandse lotgenoten kiest hij voor een avontuur in het buitenland. Om zijn jongensdroom te verwezenlijken, verhuisde hij naar Melbourne. Naar de thuisbasis van zijn Australische team: Drapac Professional Cycling. http://www.drapaccycling.com
 
Wippert is prof geworden via een atypische manier. Het shirt van de Rabobank opleidingsploeg heeft hij nooit gedragen. Via de Belgische opleidingsploeg Omega Pharma-Lotto-Davo en een stage bij Lotto-Belisol belandde hij vorig jaar bij het continentale Team 3M. Dat team kon hij eind vorig jaar inwisselen voor een avontuur als prof bij Drapac. Een overstap die hij dankt aan een rits ereplaatsen in uitslagen van vorig jaar en topnoteringen  bij de beloften op wereldkampioenschappen (9de in 2012), Europese kampioenschappen (3e plek in 2012) en een overwinningen in de Tour de l’Avenir (2011). Maar ook door kordaat handelen van zijn zaakwaarnemers, erkent hij. "Zij zijn op het juiste moment in contact gekomen met de teammanagers van Drapac. Die zeiden toen op zoek te zijn naar een jonge sprinter. Zo zijn ze bij mij gekomen. Een unieke kans. Ik was heel blij met de mogelijkheid om prof te worden.

Afgelopen winter verhuisde Wippert naar de andere kant van de wereld. Zijn thuisbasis in Overijssel ruilde hij in voor de metropool Melbourne. "Het leven in Melbourne wende snel. De stad is een perfecte uitvalsbasis voor wielrenners. Je kan hier uitstekend trainen, de mensen zijn aardig en het weer is goed. Van heimwee geen sprake. De koersbeleving buiten Europa is net even anders. In Nederland stap je voor bijvoorbeeld acht uur de ploegbus in om naar Noord-Frankrijk te rijden. Nu moet je acht uur vliegen naar bijvoorbeeld Singapore voor een wedstrijd. Toch net iets anders. Dat is heel gaaf voor nu. Ik heb altijd al iets van de wereld willen zien. Maar in de toekomst wil ik in Europa koersen. Drapac zie ik niet als mijn eindstation. Ik hoop eerst nog mee te groeien met de ploeg, maar hoe snel dat gaat weet ik niet. Nu gaat het de goede kant op, maar dat kan ook heel snel weer omkeren. Dit jaar wil ik weer een beetje verbeteren om eind volgend jaar de stap naar het allerhoogste niveau te maken.

Wouter maakt volgende maand in Australië zijn debuut tussen de grote jongens. De 24-jarige sprinter is door de ploegleiding van Drapac aangewezen als kopman voor de Tour Down Under, de eerste wedstrijd uit de UCI WorldTour. „Wouter was afgelopen seizoen de neoprof met de meeste overwinningen, hij is klaar voor zijn eerste WorldTour-race”, zei ploegleider Jonathan Breekveldt. Wippert krijgt met de Australische routinier Graeme Brown een ervaren knecht mee om hem te helpen in de massasprints. 

Overwinningen Wouter Wippert 2014

Phaedra Krol

Fotograaf Martin Hoogeboom uit Epe plaatst elke dag een foto op zijn weblog www.everydaypeople.photo

Hij heeft afgelopen week een foto van nieuwelinge Phaedra Krol rijdend op haar baanfiets gemaakt, die we u niet willen onthouden.

 

Zo vader zo dochter...

 

Dat AR & TV De Adelaar leden ook in het buiteland actief zijn dat wisten we....maar ze staan tegenwoordig ook op het podium!!
 • Samen  gestart
 • Samen gereden  en gestreden
 • Samen  gefinisht
 • Samen 3e geworden!
 Hans op het podium
 
Kengetallen
Start en finish      :    Salzburg  - Oostenrijk
Afstand               :     100km
Hoogtemeters      :     1280hm
Onze  tijd             :      2.53.42 uur
Ons  gemiddelde   :    34,7 km/u 
 
Alisa  3e  bij de dames van 18 tm. 39  jaar
Hans  3e  bij de Heren 55-59  jaar