WELKOM - WELCOME

RONDE VAN GELDERLAND 20 APRIL 2014

  • TOP COMPETITIE ELITE VROUWEN - WOMEN
  • Masters 40+ 
  • Jeugdwedstrijden

Uitslag Ronde van Gelderland 20 april 2014

 

Kirsten Wild heeft de Ronde van Gelderland gewonnen. De renster van Giant-Shimano toonde zich in Apeldoorn de snelste van een omvangrijke kopgroep In de sprint wees ze de Vlaamse Jolien d'Hoore en de Australische Melissa Hoskins terug.

Tekst: CyclingOnline.nl

Op de dijk tussen Voorst en Deventer reden na een levendige koers de negentien beste rensters van de dag weg.  Thalita de Jong, Anna van der Breggen, Lucinda Brand, Roxane Knetemann en Annemiek van Vleuten (Rabo-Liv), Nina Kessler (Boels-Dolmans), Kirsten Wild, Willeke Knol, Lucy Garner (Giant-Shimano), Jolien d’Hoore, Liesbet de Vocht (Lotto-Belisol), Vera Koedooder (Bigla), Elisa Longo Borghini, Chloe Hosking, Audrey Cordon (Hitec), Emma Johansson, Loes Gunnewijk, Melissa Hoskins en Gracie Elvin (Orica-AIS). Met name de Rabo-ploeg wenste zich niet bij de dreigende sprint neer te leggen. 

Rabo-Liv valt aan

Om beurten vielen de rensters van Eric van den Boom aan, maar een zeer overtuigende Wild  liet niemand rijden. Om vervolgens D’Hoore en Hoskins ogenschijnlijk eenvoudig terug te wijzen in de sprint. “Het deed wel wat denken aan de Tour of Qatar, zoveel aanvallen als we hier om de oren kregen. Het is mooi als je het na een dergelijke zware wedstrijd en finale dan toch af maken kan. Een massaprint winnen is ook heel mooi, maar dit heeft ook wel iets. Het was absoluut koers vandaag en de concurrentie heeft me niets cadeau gedaan. Dat zijn de mooiere koersen om te winnen.”