Licenties nieuwe jaar 2018-nu aanvragen!

Beste clubbestuurder,

Per 1 november kunnen de licenties voor 2018 aangevraagd worden. Om jullie, en jullie leden te helpen om de aanvraag van licenties zo goed mogelijk te laten verlopen, hebben we hieronder een checklist gemaakt. In deze checklist vind je zaken waar je voor de licentieaanvragen rekening mee moet houden. Daarnaast zijn er een aantal belangrijke wijzigingen die in 2018 zullen plaatsvinden. Deze hebben we voor jullie handig gebundeld in één overzicht op onze website.
 

 

 

Checklist ledenadministratie

  • Om de licentieaanvraag van een renner zo snel mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat je als club regelmatig inlogt in mijnKNWU. Daar kun je de aanvragen 'accepteren/akkoord' geven. Zonder akkoord blijft de aanvraag in behandeling en krijgt de renner zijn/haar licentie niet op de deurmat.
  • Nieuwe leden die in 2018 lid worden kunnen vanaf vandaag ingevoerd worden. Deze leden worden niet meer voor 2017 gefactureerd.
  • Per 1 november kunnen vertrekkende leden afgemeld worden (dit lidmaatschap wordt dan per 31-12 automatisch gestopt).
  • Leden die per 1 januari 2018 nog lid zijn worden meegenomen in de clubafdracht.
  • Oud-leden kunnen eenvoudig worden gereactiveerd door in het ledenoverzicht rechtsboven op ‘alle oudleden’ te klikken en de persoon/personen aan te vinken. Deze hoeven dus niet te worden ingevoerd als nieuw lid!
  • Ook volgend jaar is het weer verplicht om een transponder op de fiets te hebben tijdens wedstrijden. Hier zal in 2018 scherp op gecontroleerd worden.
  • Omdat alle licentiehouders verplicht zijn te rijden in de bij de KNWU gedeponeerde en goedgekeurde clubkleding, vragen wij jullie een voorbeeld van de clubkleding te sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   Jullie zijn vrij om amateurs/sportklasse (m/v) licentiehouders in overleg vrij te stellen om in clubkleding aan wedstrijden deel te nemen. Bijv. wanneer deze categorieën persoonlijke sponsoren hebben en daar eigen wielerkleding voor hebben ontwikkeld.

 

 

Belangrijkste wijzigingen in 2018


We hopen hiermee een heleboel vragen al te hebben beantwoord. Mocht je echter meer informatie willen hebben, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 of telefonisch op 085 – 070 1913

Met sportieve groet,
KNWU | Team Service