Trainingen

jeugdtrainingenTrainen is goed voor je conditie, daar ga je harder van rijden. Maar onze trainers vinden ook andere aspecten belangrijk zoals goed bochten kunnen rijden, dat je handig wordt op je fiets of veilig in een groep kunt rijden. Belangrijk is dat je plezier blijft houden. Ben je wat ouder dan wordt trainen vanzelf serieuzer.


In de zomer
Na het ingaan van de zomertijd starten we met trainen op de weg, vanaf 27 maart 2018 gaan we door tot eind september. De trainingen zijn op dinsdag- en donderdagavond en starten om 18.15 uur en duren tot ongeveer 20.30 uur. De renners worden ingedeeld in 4 niveaugroepen (groep 1, groep 2a, groep 2b en groep 3).

Iedere nieuwe renner vanaf 7 jaar start, ongeacht de leeftijd in groep 1. Afhankelijk van de vorderingen op het gebied van fietsbeheersing, rijtechniek, inzicht en uithoudingsvermogen kan een renner doorstromen of teruggeplaatst worden naar een lagere of volgende groep. De keuze om je kind naar een andere groep te plaatsen ligt bij de gezamenlijke trainers.

Tijdens schoolvakanties en erkende feestdagen wordt er niet getraind.
In de kalender kun je zien wanneer er jeugdtrainingen zijn.


Introductielessen voor beginnende jeugdige wielrenners
In februari, juni, september en december worden er introductielessen gegeven. In voorbereiding op het trainingsprogramma van het Adelaar Jeugd Team worden kinderen geleerd wat de wielersport inhoudt. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan de techniek van het fietsen, ook de geschreven en ongeschreven regels van het peloton, materiaal, kleding en voeding komen aan bod. Daarna kunnen de kinderen gaan deelnemen aan het trainingsprogramma van het Adelaar Jeugd of Opleidingsteam. Deze lessen zijn gericht op jeugdrenners vanaf het jaar dat het kind 7 wordt tot en met 18 jaar. Lidmaatschap van de vereniging is niet verplicht. We raden aan dat ouders bij de lessen aanwezig zijn.
Voor meer informatie of aanmelden voor deze introductielessen, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Datum: maandagavond 5, 12, 19 en 26 maart.
Locatie: Clubhuis ARTV De Adelaar, Sportpark Orderbos 27, Apeldoorn
Tijdstip: 19:00 tot 20:00

Voor deze introductielessen is wielerkleding, handschoenen en helm verplicht. Een racefiets is niet noodzakelijk; met een MTB of sportieve fiets kunnen de lessen ook prima gevolgd worden. Het is handig om een bidon mee te nemen.


In de winter

Het wedstrijdseizoen voor het wielrennen stopt eind september. Dan breekt de winterperiode aan waarbij jeugdrenners op de baan kunnen gaan rijden of gaan mountainbiken in het bos. Meer daarover weten? Kijk bij algemene informatie.

Trainingslocatie
Voor de trainingen verzamelen we aan De Laan van de Kreeft in Apeldoorn Noord. Daar rijden we op een rustig deel van het industrieterrein, met op vaste punten een ouder die de verkeerssituatie in de gaten houdt.

Clubcompetitie
Voor jeugd organiseren we een clubcompetitie die bestaat uit een tijdrit [twee keer per jaar] en clubwedstrijden [drie keer er jaar] in het buitengebied bij Beekbergen.


Wanneer er een tijdrit wordt verreden! Dan verzamelen we om 18.30 uur bij het clubhuis van AR & TV de Adelaar (Sportpark Orderbos 27, 7313 HN, Apeldoorn). Vanaf daar vertrekken we naar het startpunt van de tijdrit. Dit is aan de Soerenseweg (richting Hoog-Soeren, net na de kruising Jachtlaan/Soerenseweg).

Wanneer we clubwedstrijden rijden verzamelen we om 18.00 uur in Beekbergen op de hoek van de Kerkeveldweg en de Achterste Kerkweg.

Trainingskamp
Elk jaar organiseren we in het voorjaar een 'serieus' trainingskamp en in het najaar een 'fun' trainingskamp voor de jeugd.


Zin om met ons mee te fietsen? Leuk! We zien je graag verschijnen. Heb je een helm, handschoentjes en een racefiets of mountainbike, en ben je 7 jaar, dan ben je klaar om wielrennen uit te proberen. Laat ons weten wanneer je wilt komen door een mailtje te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..