Trainingen Jeugd

Jeugdwielrennen op de baan

Jeugd op de baan                            

Klik hier voor het verhaal van Thomas Arends in het Jeugdjournaal van 9 januari 2010.

Zijn verhaal begint bij 5.37 minuten.

 

Zie onderaan de pagina voor cadeaubonnen

De wielerbaan ligt klaar, 250 meter lang, 7 meter hoge bochten waarin je veel snelheid kunt maken. Een prachtige fiets van Eddie Merckx, zonder remmen, maar met een doortrapnaaf, zodat je snelheid genoeg krijgt om niet te vallen.

En dan ben je onderweg....., en voel je je als Theo Bos, Teun Mulder of Tim Veldt. Wie wil er nu niet net als een wereldkampioen zijn rondjes draaien op de prachtige wielerbaan van het Omnisportcentrum in Apeldoorn? De Apeldoornse wielerclub AR & TV De Adelaar organiseert in het Omnisportcentrum ook voor de jeugd trainingen en wedstrijden.

 

Materiaal
Heb je geen baanfiets? Geen nood, want AR & TV De Adelaar heeft jeugdfietsen van Eddie Merckx ter beschikking die gehuurd kunnen worden. De pedalen van de fiets moet je zelf meenemen, want die moeten wel bij je eigen schoenen passen.  Natuurlijk zijn wielerkleding, een helm en handschoenen verplicht. Jeugdrenners (tot 14 jaar) mogen alleen op traditionele fietsen hun wedstrijden en trainingen doen. 3-spaakswielen, dichte wielen of opzetsturen zijn verboden.

 

Trainingen
Kijk op de kalender wanneer en voor wie er trainingen door een gediplomeerde trainer worden gegeven. Het maakt niet uit van welke vereniging je bent, je mag gewoon meedoen. De trainer bepaalt hoeveel renners er tegelijk in de baan mogen zijn. Kijk voor een actueel overzicht altijd even op onze baankalender.

Misschien wel handig om te weten:

Vooraf opgeven is NIET nodig! Je kunt gewoon komen!

 

Wedstrijden
Er zullen er wedstrijden worden gereden, spectaculaire sprints, afvalraces, tijdritten, en andere wedstrijden staan dan op het programma. Je kunt je hier van tevoren op inschrijven. Meer informatie vind je in de kalender op deze site. Klik op de wedstrijd voor info en kijk op KNWU.nl onder wedstrijdprogramma Baanwielrennen

 

Licentie/Basislidmaatschap KNWU
 Om deel te kunnen nemen aan een training of een wedstrijd moet je wel in het bezit zijn van een KNWU wedstrijdlicentie of een KNWU Basislidmaatschap. Informatie hierover kun je krijgen bij je vereniging.

 

Tarieven
Zie voor tarieven en cadeaubonnen onze tarievenpagina.

 

Kan ik een eigen fiets stallen bij De Adelaar

 • De stalling geschiedt op eigen risico.
 • De baancommissie  van AR&TV De Adelaar kan in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor beschadiging of vermissing van de fiets of onderdelen daar van.
 • De stallingsperiode is voor het hele baanseizoen.
 • De fiets kan vanaf 45 minuten voor aanvang van het evenement afgehaald worden bij de stalling, diegene die de fiets afhaalt dient in het bezit te zijn van een geldige  fiets ID kaart.
 • Deze kaart is o.a. voorzien van een nummer, deze correspondeert  met het nummer op deze overeenkomst.
 • De fiets  moet worden gehangen op de haak die ook voorzien is van hetzelfde nummer als van de ID- kaart en overeenkomst. Let hier dus goed op !!!
 • De fiets dient 15 minuten na afloop van het evenement terug gehangen te zijn, bij het later aanbieden kan het zijn dat de stalling gesloten is.
 • De fiets en reservewielen dienen voorzien te zijn van een ( staal ) kabel door de wielen en het frame, zij dienen een geheel te vormen. Er zit een uniek slot op , waarvan alleen de  eigenaar een sleutel heeft.
 • Bij wisseling van eigenaar dient de administratie  zowel door de eerste als de tweede eigenaar op de hoogte gesteld te worden. De fiets wordt pas afgegeven als de eerste eigenaar zich heeft gemeld.
 • De overeenkomst wordt aangegaan voor een periode van één baanseizoen.
 • De kosten van de overeenkomst zijn gelden voor het hele seizoen (Van 1 september tot 1 september)
 • De kosten bestaan uit administratie kosten, bijdrage aan de algemene overheadkosten, materiaalkosten en toezichtskosten.
 • Nadrukkelijk wordt aangegeven dat de ruimte van de stalling om niet ter beschikking wordt gesteld.
 • Restitutie van gelden vinden niet plaats.

 

Categorie-indeling
Het baanseizoen loopt van september tot en met maart, en je bent ingedeeld in de categorie waarin je het volgende wegseizoen zult fietsen(net als bij veldrijden).CategorieJongensMeisjesVerzet

Aantal
deelnemers
per wedstrijd


Onderdelen
per dag


Aantal km
per dag

1

Het jaar waarin je 8 wordt

Het jaar waarin je 8 of 9 wordt

5,46 m

8

3

4 km

2

Het jaar waarin je 9 wordt

Het jaar waarin je 10 wordt

5,46 m

8

3

4 km

3

Het jaar waarin je 10 wordt

Het jaar waarin je 11 wordt

5,78 m

12

3

8 km

4

Het jaar waarin je 11 wordt

Het jaar waarin je 12 wordt

5,78 m

12

3

8 km

5

Het jaar waarin je 12 wordt

Het jaar waarin je 13 wordt

6,14 m

16

3

12 km

6

Het jaar waarin je 13 wordt

Het jaar waarin je 14 wordt

6,14 m

16

3

12 km

7

Het jaar waarin je 14 wordt

6,55 m

20

4

15 km

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">

Geef een rondje wielerbaan cadeau!

Verras nu je kinderen met een cadeaubon!

Jawel, een echte training meemaken. Dat kan!
Leeftijd 7/8 jaar tot en met 14 jaar (15 jarigen dus niet)

Cadeaubonbestellen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Naam-adres + emailadres opgeven.