Vrijwilligers clubhuis

Vrijwilligers gezocht voor het clubhuis

Het blijkt iedere keer weer lastig om (voldoende) vrijwilligers te vinden om dienst te draaien in het clubhuis. Dit geldt voor clubactiviteiten, bijvoorbeeld tijdens toertochten, maar zeker ook bij niet-clubactiviteiten, bijvoorbeeld bij verhuur van het clubhuis aan de NTFU of andere derden.

De nood is inmiddels zo hoog dat als zich geen vrijwilligers gaan aanmelden er activiteiten moeten worden afgezegd omdat er geen bezetting in het clubhuis is. Daarmee derft onze vereniging inkomsten die daarmee niet ten goede kunnen komen aan onze vereniging!

Als clubhuiscommissie hebben we over de ontstane situatie onlangs uitvoerig met het bestuur over gesproken. Clubhuisdienst is nog altijd vrijwillig, dat blijft voorlopig ook zo. Wel is met het bestuur een financiële vergoedingsregeling afgesproken, waarmee we hopen dat de animo om clubhuisdienst te draaien wordt gestimuleerd. In deze regeling geldt – afhankelijk van de soort activiteit in het clubhuis - dan wel een restitutie van de vrijwilligersbijdrage of een vrijwilligersvergoeding bij het verrichten van clubhuisdienst.

De regeling die wij hebben opgesteld samen met het bestuur houdt in dat:

  1. 1.bij CLUB-activiteiten, zoals b.v. de 11-bergentocht, er in principe gebruik wordt gemaakt van vrijwilligers die lid zijn van de Adelaar. Deze vrijwilligers/leden krijgen de ingehouden vrijwilligersbijdrage van 20 euro per jaar terugbetaald als zij in totaal tenminste 8 uur per jaar vrijwilligerswerk verrichten voor de club.
  2. 2.bij CLUB-activiteiten, waarbij onvoldoende leden van de vereniging zich aanmelden als vrijwilliger, kunnen ook NIET-leden van de Adelaar zich als vrijwilliger voor die activiteit aanmelden. Deze NIET-leden ontvangen dan een vergoeding van 4,50 euro per uur voor hun werkzaamheden.
  3. 3.als er NIET-clubactiviteiten in ons clubhuis worden gehouden, zoals b.v. een districtsvergadering van de NTFU, dan ontvangen zowel leden als NIET-leden van de Adelaar een vergoeding van 4,50 euro per uur voor deze werkzaamheden.

NB. De netto uurvergoeding is gebaseerd op de wettelijke regeling, namelijk dat de vergoeding maximaal 4,50 euro netto per uur is, met een maximum van € 150,- per maand per persoon en maximaal € 1.500,- per jaar (fiscale grenzen: prijspeil 2013).

In een schema ziet het er – kort samengevat – als volgt uit:

 

Lid

Niet-lid

Clubactiviteit

€ 20,00

€ 4,50/uur

 

restitutie vrijwilligersbijdrage

 

Niet-clubactiviteit

€ 4,50/uur

€ 4,50/uur

Wij hopen dat bovengenoemde regeling je over de streep helpt en dat jij je aan wilt melden als vrijwilliger voor clubhuisactiviteiten. Je hoeft daarvoor geen lid te zijn van onze vereniging. Iedere vrijwilliger is welkom.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger (wel of niet lid van de Adelaar is niet belangrijk) of meer informatie wensen, bel dan met Kees of Sandra Dijkstra, ’s avonds bereikbaar onder 055-5336712 of mail ons (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).