Kleding naar Moldavië

Begin dit jaar mochten wij als hulporganisatie van uw vereniging een grote hoeveelheid sportkleding ontvangen. Een donatie waarvan wij zeer onder de indruk waren. Onze vrijwilligers hebben vervolgens al die kleding netjes verpakt, waarna het op transport is gegaan naar Moldavië. Onze lokale medewerkers in dit armste land van Europa hebben een goede bestemming gezocht voor de kleding. En gevonden!

 

Jaarlijks zorgen wij ervoor dat bijna 4000 kinderen uit kindertehuizen en arme gezinnen in Oost-Europa naar een zomerkamp kunnen gaan: bijna twee weken lang kunnen deze kinderen even hun grijze, grauwe, door armoede gekenmerkte leven achter zich laten en samen met andere kinderen genieten van echt kind-zijn, vrolijkheid, sport en spel. Ook in Moldavië organiseren wij dergelijke zomerkampen.

 

Jullie sportkleding is uitgedeeld aan een groep jongeren in het zomerkamp Neemia in Cimiseni, nabij de hoofdstad Chisinau. In een bedankbrief laten deze jongeren weten hoezeer zij onder de indruk waren van de kleding die zij kregen.  “We zijn net een echt sportteam. Zo’n mooi geschenk hebben we nog nooit gehad: een sport uniform! Van zo’n goede kwaliteit!” Dit geschenk zal voor hen een onuitwisbare herinnering zijn aan het Neemia-kamp en aan al die mensen die zo edelmoedig aan hen hebben gedacht!

 

De glunderende gezichten op de foto’s spreken boekdelen.

Summer Camp Neemia

 

Summer Camp Neemia Boys 

 

Summer Camp Neemia Thank you


Samen met hen willen wij u hartelijk danken voor uw donatie. Hierdoor stelde u ons in staat tot steun te zijn voor hen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken! Lees de bedank biref zoals wij hem hebben ontvangen hier!