Een avond rondom wielrennen!

Wielercafé de BikeWriters op 19 februari 2016 in Orpheus

De BikeWriters – een collectief van fietsende schrijvers – brachten de afgelopen jaren met verschillende schrijf- en muziekprojecten meer dan 35.000 euro voor Tour for Life en Artsen zonder Grenzen bij elkaar. Het team neemt als embedded journalists deel aan Tour for Life en tekent voor het magazine Goed Fietsen, dat jaarlijks in een oplage van 50.000 exemplaren uitkomt. Daarnaast coördineren ze ieder jaar een aantal twitterrides, spontane tochten voor alle enthousiaste fietsers die mee willen rijden. En sinds 2015 bemoeien de BikeWriters zich met het produceren en organiseren van Wielercafé’s, waarin ze zich met hun artistieke werken en activiteiten presenteren.

De BikeWriters tekenen voor gezellige Wielercafé‘s. In een stamkroeg-setting staat de liefde voor de koers centraal. Bekende en minder bekende (oud-)renners, auteurs (BikeWriters uiteraard), muzikanten en prominenten worden geïnterviewd door wielerboekenschrijvers over het leven op en rond de fiets. Dit levert prachtige verhalen en smeuïge anekdotes op, maar ook inzichten op vervlogen koersen en een andere kijk op het heden. Een avond boordevol wielerverhalen, muziek en gedeelde passie dus!

19 februari: Koershunkering

Een avond rondom wielrennen. Met liefhebbers, oud-wielrenners, fanaten, muziek en sterke verhalen. Vanavond staat de hunkering aan het begin van het seizoen centraal. Iedereen staat in de startblokken. De rijders zijn er klaar voor. Alex Roeka bezingt het verlangen naar de koers, Bert Wagendorp en Bas Steman praten met onder meer Leon van Bon over zijn hart voor het fietsen. Hanz Mirck brengt poëzie. En Wiep Idzenga vertelt de mooiste koersverhalen

Presentatie aan tafel: Bas Steman en Bert Wagendorp
Band: Tom Klein, Ari den Boer, e.a.
Zang: Alex Roeka
Poezie: Hanz Mirck
Auteur: Wiep Idzenga (met Brigadier Kodak)

Wielergasten: o.a. Leon van Bon

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Voor meer info https://www.orpheus.nl/kaarten/bikewriters-giro-wielercafe_2938/