Nieuwsbrief februari 2016

Kascommissie

Op 1 april 2016 wordt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden, waarin de jaarrekening 2015 moet worden goedgekeurd. Voorafgaand onderzoekt de kascommissie de jaarrekening en verantwoording van het hoofdbestuur. Hiervan wordt verslag uitgebracht in de ALV. De kascommissie dient minimaal te bestaan uit twee leden, die geen deel uitmaken van het hoofdbestuur. Arnold van Kesteren heeft aangegeven per heden geen deel meer te willen blijven  uitmaken van de kascommissie. Vervanging is echter noodzakelijk om tot formele besluitvorming van de jaarrekening op de ALV te kunnen komen.

Bij deze doen wij dan ook een beroep op onze leden om te komen tot vervanging van Arnold. Aanmelding hiervoor kan plaatsvinden bij de penningmeester (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-52461612).  

Women-on-Wheels

Op zaterdag 12 maart 2016 organiseert Strongher een Mountainbike Tocht in Heerde. Je kunt kiezen uit vier verschillende routes met verschillende afstanden (30, 50, 80 en 100 km). Samen met andere fietsliefhebsters fiets je door de bossen, over prachtige paden, omringd door de natuur. Ondertussen maak je nieuwe fietsvriendinnen, leer je van elkaar en heb je vooral heel veel plezier. Een onvergetelijke dag dus!

Voor de beginners is er een beginners clinic, waar je kunt leren van de tips & trics van ex-profs.

 Schrijf je vandaag nog in voor de Strongher Mountainbike Tocht via de link op de Facebookpagina! De tocht start tussen 09.30 en 10.30 uur. Het is ook mogelijk om je op de dag zelf in te schrijven tussen 08.30 en 10.00 uur. De kosten van deze tocht zijn 7,50.

BikeWriters Giro-Wielercafé – Theater Orpheus

In aanloop naar de start van de Giro d’Italia op vrijdag 6 mei 2016 in Apeldoorn organiseert Theater Orpheus een drietal BikeWriters Giro-Wielercafés. Drie avonden vol liefhebbers, oud-wielrenners, fanaten, muziek en sterke verhalen. Gepresenteerd door Bas Steman en Bert Wagendorp of Nynke de Jong en met gasten als Leon van Bon, Johan van der Velde en Jeroen Blijlevens. Boek uw kaarten voor deze avonden o.v.v. ‘Adelaar’ en ontvang € 2,50 korting per kaart (max. 4 kaarten per persoon).

Ø  Vrijdag 19 februari / vrijdag 11 maart / zaterdag 16 april

Ø  Aanvang: 20:00 uur

Ø  Kaarten met speciale korting: € 15 per stuk (reguliere prijs: € 17,50)

 

Kijk voor meer informatie over de wielercafés op www.orpheus.nl.

Mee doen aan Wetenschappelijk Onderzoek van TNO?

Wij zijn door TNO benaderd als vereniging om onze leden te benaderen voor een onderzoek bij wielrenners.  Voor het onderzoek zal er 5 keer een tijdrit afgelegd worden over 20km. De eerste tijdrit zal gecombineerd worden met een maximale inspanningstest, waarbij je maximale zuurstofopname (VO2max) bepaald wordt. Over de andere vier tijdritten willen wij kijken naar het effect van temperatuur op het geleverde vermogen gedurende de tijdrit. Er zal twee keer gereden worden in een neutrale conditie (15°C zonder wind) en twee keer in een koude conditie (-15°C zonder wind).

Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar:

-          Mannelijke fietsers

-          Leeftijd tussen de 20 en 40 jaar

-          2x fietstraining in de week met enige wedstrijdervaring

-          Die beschikbaar kunnen zijn op de woensdagen 23 maart, 30 maart, 6 april, 13 april en 20 april.

o   23 maart is een maximale inspanningstest en een kennismakingstijdrit, waarvan het tijdstip van test in overleg zal zijn (±2h uur incl. 30min uitloop)

o   30 maart, 6, 13 en 20 april zijn de meetsessies, waarbij geacht wordt dat de deelnemer elke keer op hetzelfde tijdstip terug kan komen. Er zijn vier groepen onder voorbehoud gemaakt waaruit gekozen kan worden:

§  1e groep (middag): 12.00-14.15 (incl. 30min uitloop)

§  2e groep (middag): 13.45-16.00 (incl. 30min uitloop)

§  3e groep (middag): 15.30-17.45 (incl. 30min uitloop)

§  4e groep (avond): 18.45-21.00 (incl. 30min uitloop)

De exclusiecriteria voor dit onderzoek zijn:

-          Kou- en inspanningsgerelateerde astma

-          Syndroom van Raynaud (altijd last van koude handen)

-          (fietsgerelateerde) blessures

-          Overgevoelige huid

Voor deelname aan dit onderzoek zullen de deelnemers een bescheiden beloning krijgen van €50,- als reiskostenvergoeding.

Na afloop van het onderzoek krijgt u een verslag over de uitkomsten van het onderzoek toegestuurd.

Wanneer u interesse heeft om ons te helpen door deel te nemen aan dit onderzoek of wanneer u meer informatie wilt hebben over dit onderzoek, dan kunt u contact met ons opnemen via de mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de telefoon 06-12272426 of 06-41581542.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Saskia Balledux en Tirza van der Wolf

 

Uitnodiging Africa Café in Apeldoorn.

Adelaar-leden zijn via deze weg uitgenodigd om donderdag 11 februari langs te komen bij het Africa Café in Apeldoorn! Dit Café wordt georganiseerd voor iedereen die interesse heeft in Africa Classic. Het motto van dit avontuur is ‘Hard Work, Magic Moments’ en dat vat de tocht goed samen. Het Café in Apeldoorn begint om 19.30u bij Merida Bike Experience, Laan van Westenenk 102. De details vindt u hier

Africa Classic is een onvergetelijk ervaring. Deelnemers slapen elke dag op een nieuwe plek in de wildernis en staan oog in oog met wilde dieren zoals bavianen, zebra’s en giraffen. Zes dagen lang fietsen zij over onverharde paden van rood zand en vulkanisch gesteente en ontmoeten ze onderweg talloze kleurrijke Masai krijgers en enthousiaste schoolkinderen. In totaal leggen de deelnemers ongeveer 400 km en 4.000 hoogtemeters af.

Met vriendelijke groet,

Roos & Anna - Team Africa Classic

www.africaclassic.nl