Nieuws van onze coordinator

Beste leden van de Adelaar,

Inmiddels ben ik een aantal weken werkzaam als verenigingscoördinator bij de Adelaar. Tijdens de ALV van vrijdag 1 april jl. ben ik aan de leden voorgesteld en heb ik verteld wie ik ben en met welke werkzaamheden ik mij de komende periode bezig ga houden. De ALV van vrijdag 1 april was ook mijn eerste kennismaking met de leden van de Adelaar. Ik heb met veel interesse geluisterd naar de ontwikkelingen binnen de vereniging en de meningen van de leden. Ik heb de ALV dan ook als een positieve kennismaking ervaren. Na afloop van de ALV had ik ook echt het idee dat de vereniging leeft, vol energie zit en dat iedereen één gezamenlijke passie heeft, namelijk fietsen. Om de leden inzicht te geven in mijn werkzaamheden heb ik besloten om één keer per maand een blog te schrijven, waarin ik vertel met welke werkzaamheden ik mij bezig houd.  

Giro Unico

De eerste opdracht die ik heb mee gekregen, was het organiseren van een activiteit voor mensen met een beperking. Vanuit Giro Gelderland heeft de Adelaar de opdracht gekregen om voor deze doelgroep een activiteit te organiseren. In eerste instantie was het de bedoeling dat de activiteit plaats vond tijdens de Grote Girotoertocht op zondag 1 mei a.s., maar wij hebben besloten om aan te haken bij de Sportdag voor Unieke mensen op zondag 10 april jl. in het Omnisport. 

unico

Ruim 45 deelnemers stonden op het Marktplein klaar om mee te fietsen met de tocht. Het leuke was dat er veel verschillende fietsen aanwezig waren. Zo reden er deelnemers mee op tandems, duofietsen, driewielers, stads en elektrische fietsen en mountainbikes. De deelnemers kregen allemaal een roze shirt, waardoor er één groot roze peloton ontstond. Onder begeleiding van twee roze Volvo’s  (bedankt Elly en Dick) en de mensen van Traffic Beheer gingen de deelnemers van start.

 

unico2

 

Voor de meeste deelnemers was de tocht een hele beleving. De kruisingen werden afgesloten, er reden twee roze Volvo’s mee en de overige weggebruikers reageerden erg enthousiast. De deelnemers stonden 3 km lang volop in de belangstelling. Bij aankomst bij het Omnisport fietsten een aantal deelnemers samen met de wethouder mee het Omnisport binnen, waar de Sportdag voor Unieke mensen werd geopend. Iedereen was erg enthousiast over de Giro Unico, volgens mij kunnen we terug kijken op een geslaagde activiteit.

 

Kennismaken met de afdelingen

De afgelopen weken heb ik al een aantal kennismakingsgesprekken gehad met de verschillende afdelingen. Het is leuk om te horen waar iedere afdeling zich mee bezig houdt en welke gezichten achter de afdelingen schuilen. Op deze manier krijg ik een goed beeld waar de afdelingen mee bezig zijn en hoe de vereniging in elkaar zit. De komende weken vinden er nog een aantal gesprekken plaats met o.a. de toer- en de baancommissie.

Tot zo ver mijn eerste blog. Mocht u nog vragen hebben, schroom dan niet om deze te stellen.

Ik ben te bereiken via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-55810311.

 

Groeten,
Tom Spijker

Verenigingscoördinator