GIRO VRIJWILLIGERS BEDANKT!

Inmiddels is de Giro ‘d Italia weer uit onze stad en provincie vertrokken naar het land waar de roots van de Giro liggen. Wat een geweldig feest met schitterende wielersport in onze achtertuin. Als AR & TV De Adelaar kunnen we terugkijken op een fantastische periode met heel veel positieve exposure voor onze vereniging. Bij vele side events en rond de etappes van de Giro hebben Adelaarleden zich ingezet om van dit wielerfeest een groot succes te maken. 


Hierbij een greep uit de evenementen met inzet van onze vrijwilligers:

  • De Giro Bambino Rabo Sprintwedstrijden voor de allerkleinsten tot de Nederlandse toppers met de finale op de Loolaan waarbij Burgemeester John Berends zelfs aanwezig was voor het wegschieten van de kanjers. Hans en de mensen van de baanafdeling zijn daar weken (vanaf begin dit jaar t/m de finale op 30 april) druk mee geweest. Een prachtig en uniek evenement.
  • De Giro Unico een feestelijke fietstocht voor mensen met een beperking waarbij wethouder Johan Kruithof op kop van het peloton reed van het Marktplein naar Omnisport.
  • De Ronde van Gelderland en Giro Donna, een hele dag wielrennen van wereldtoppers bij de vrouwen tot 40+ masters, jeugdtalenten en toer-fietsende vrouwen vanuit Omnisport en op de Loolaan waar Jurry, Wim, de jeugdafdeling en de toerafdeling met vele vrijwilligers een waar Adelaarfeest van hebben gemaakt.
  • De grote toertocht op 1 mei met 5500 deelnemers was niet gelukt zonder de fantastische inzet van de mensen van onze toerafdeling.
  • De Stentor/Volvo Nieuwenhuijse dauwtraptocht werd mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers van De Adelaar. 
  • Veel Adelaarleden hebben tijdens de 3 Giro-etappes als vrijwilliger allerlei taken vervuld voor de organisatie.
  • Deelname aan en inbreng bij Wielercafé’s in de Wielerhub en bij Orpheus en Festival di Giro bij Orpheus, enz.

Het bestuur van de Adelaar wil hiermee iedereen bedanken voor de vele uren werk en inzet. Bij de Girostart in Omnisport op 6 mei jl. hebben Marcel Kranenburg en Theo Methorst namens alle vrijwilligers hiervoor ook de dankzegging ontvangen van de organisatoren in de vorm van een warme handdruk en lovende woorden van Koning Willem Alexander. Binnen de vereniging gaan stemmen op om in de loop van dit jaar nog iets moois voor alle vrijwilligers te organiseren. Als bestuur juichen wij dit van harte toe en zullen daar natuurlijk graag onze medewerking aan geven.

 

Het bestuur