Nieuws van onze coordinator

Beste leden van de Adelaar

 

Het wordt weer tijd voor een nieuwe blog! Inmiddels ben ik alweer een tijdje werkzaam binnen de vereniging.

De vereniging leer ik steeds beter kennen en heb nu een goed beeld wat er allemaal binnen de vereniging afspeelt.

 

Vrijwilligersbeleidsplan

Vanuit het bestuur heb ik de opdracht gekregen om een vrijwilligersbeleidsplan te schrijven voor de vereniging. De afgelopen periode ben ik vooral bezig geweest met het ontwikkelen van het vrijwilligersbeleidsplan. Inmiddels ligt er een conceptversie van het vrijwilligersbeleidsplan bij het bestuur. Ik kan nog niets zeggen over de inhoud van het vrijwilligersbeleidsplan omdat het bestuur eerst het vrijwilligersbeleidsplan goed moet keuren. In de eerst volgende AB vergadering zal dit onderwerp op de agenda staan.

 

Enquête

De afgelopen weken is er een enquête rond gestuurd naar alle leden van De Adelaar. De enquête ging over het vrijwilligerswerk binnen de vereniging. Ik ben blij om te zien dat de enquête door veel leden is ingevuld. Via deze weg wil ik alle respondenten bedanken voor het invullen van de enquête.

 

Bijeenkomst Vitale Sportvereniging

Op woensdag 25 mei jl. ben ik namens De Adelaar op werkbezoek geweest bij voetbalvereniging Rigtersbleek uit Enschede. Met verschillende organisaties uit Apeldoorn hebben wij een bijeenkomst bijgewoond over de Vitale Sportvereniging.

 

Tijdens de bijeenkomst werd ons verteld wat een Vitale Sportvereniging inhoud.

 

‘’Een Vitale Sportvereniging is een actieve club met hart voor de buurt. Ze zet haar kernkwaliteiten niet alleen in voor eigen (sport)leden, maar ook voor de samenleving. De Vitale Sportvereniging biedt een doorlopend sport- en activiteitenaanbod aan dat bijdraagt aan het welzijn, de gezondheid en de participatie van burgers in haar directe omgeving’’

 

De voorzitter van Rigtersbleek vertelde wat de vereniging heeft gedaan om een Vitale Sportvereniging te worden.

Het sportcomplex van Rigtersbleek heeft de functie van een ‘park’. Alle hekken zijn rondom het sportcomplex weg gehaald en het sportcomplex is voor iedereen vrij toegankelijk. Het sportcomplex wordt niet meer alleen in de avonden en weekenden gebruikt. Naast het openstellen van het sportcomplex is de kantine omgetoverd tot een restaurant.
Bewoners uit de buurt kunnen tegen een klein bedrag iedere avond een drie gangen maaltijd komen eten. Producten komen uit de moestuin, die op het sportcomplex is neergelegd.
Het restaurant wordt gebruikt als leerbedrijf. Mensen kunnen onder begeleiding de kneepjes van het vak leren.

 

De vereniging maakt gebruik van stagiaires en mensen die op een participatie plek zitten. De stagiaires zorgen voor sportieve activiteiten waar de buurtbewoners aan mee kunnen doen. De mensen die op de participatie plekken zitten, bijvoorbeeld mensen met een beperking of werklozen, runnen het restaurant en houden het sportcomplex schoon. Op de vereniging is vijf dagen per week een verenigingsmanager actief die alle mensen aanstuurt. Daarnaast is er overdag een bekend gezicht aanwezig die vragen en telefoon kan beantwoorden.

 

Het was een interessante bijeenkomst. Ik denk dat voor De Adelaar kansen liggen om op dit gebied de vereniging veder te ontwikkelen.

 

Verder
De zomervakantieperiode komt er aan. Vele van jullie zullen de komende periode op vakantie gaan.

De komende periode ga ik mij bezig houden met het sponsorbeleid en ik hoop hier in mijn volgende blog meer over te kunnen vertellen.

 

Als u vragen heeft, schroom dan niet om die te stellen!
Via deze weg wens ik iedereen alvast een fijne vakantie toe!

Groeten,

Tom Spijker
Verenigingscoördinator AR & TV De Adelaar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-55810311