Nieuws van onze coordinator

Beste leden van de Adelaar

 

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een update heb gegeven van mijn werkzaamheden binnen de vereniging. In deze blog kun je lezen waar ik mij de afgelopen periode mee bezig heb gehouden.

 

Stand van zaken vrijwilligersbeleid

Zoals je op de website hebt kunnen lezen heeft het bestuur het vrijwilligersbeleidsplan goed gekeurd.

Dat betekend dat we vanaf nu uitvoering kunnen geven aan het vrijwilligersbeleid. Op dit moment ben ik bezig met de uitvoering van een aantal acties.

  • Zo ben ik een inventarisatie aan het maken van alle functies binnen de vereniging. Het gaat hierbij om de openstaande functies en functies die op dit moment zijn ingevuld.

  • Er is een vacature opgesteld voor een algemeen vrijwilligerscoördinator. Deze vacature is verspreid onder de leden. Zodra er meer nieuws bekend is over de invulling van de vacature, dan wordt dit met jullie gecommuniceerd.

 Het vrijwilligersbeleidsplan is op de website gepubliceerd. Mocht je na aanleiding van het vrijwilligersbeleidsplan vragen hebben, schroom dan niet om deze te stellen.

 

Sponsorbeleid

Op dit moment ben ik bezig met het ontwikkelen van een sponsorbeleidsplan. Ik kan op dit moment er niet veel meer over vertellen. Zodra het sponsorbeleidsplan is goed gekeurd door het bestuur, dan zal het sponsorbeleidsplan op de website worden gepubliceerd.

 

Het clubhuisproject

Vanuit de vereniging zijn er geluiden gekomen dat het clubhuis op dit moment niet uitnodigend is om een drankje te komen drinken. Het clubhuis kan namelijk gezelliger gemaakt worden en de akoestiek van de ruimte kan verbeterd worden.

 

Guido Willemsen heeft binnen het bestuur een voorstel gedaan om leerlingen van het Veluws College Walterbosch, die het vak Technasium volgen te vragen om voor ons een plan te ontwikkelen. Het bestuur heeft hier akkoord voor gegeven en samen met Guido ben ik bezig om dit project vorm te geven.

 

Wat is het vak Technasium

In Nederland zijn er een aantal scholen die het vak Technasium mogen geven. Het vak Technasium is een onderwijsformule voor havo en vwo met als doel om leerlingen al vroeg kennis te laten maken met de veelzijdigheid en aantrekkelijkheid van beroepen, bedrijven en vervolgopleidingen in de richting van de techniek.

 

Presentatie

In totaal zijn er drie Technasium klassen die voor ons de opdracht gaan uitvoeren. Alle leerlingen zijn samen met hun docenten bij De Adelaar op bezoek geweest en hebben een presentatie over de verenging gehad en hebben rond kunnen kijken op onze accommodatie.

 

De opdracht

De leerlingen hebben de opdracht meegekregen om een plan en een maquette (fysiek of digitaal) te maken van ons ‘nieuwe’ clubhuis. De leerlingen zijn vrij om hun eigen ideeën te verwerken in hun plannen, maar de leerlingen hebben wel de opdracht meegekregen om rekening te houden met de historie van de club, het omni gevoel te waarborgen en de akoestiek van het gebouw te verbeteren.

 

De leerlingen zijn verdeeld in kleine groepjes en iedere groep maakt een plan en maquette, die de leerlingen aan ons gaan presenteren. Uiteindelijk kiezen wij één ontwerp uit waar wij als vereniging mee verder gaan.

 

Workshop akoestiek en tussen evaluatie

Guido heeft alle leerlingen een workshop akoestiek aangeboden. Tijdens de workshop werd verteld wat akoestiek precies inhoudt en wat je kunt doen om de akoestiek van een ruimte te verbeteren.

 

Naast de workshop ben ik afgelopen maandag en dinsdag op het Walterbosch geweest voor de tussen evaluatie. Alle groepen hebben kort de tijd gehad om hun plannen aan mij te presenteren. De meeste groepen waren al druk bezig met het maken van een maquette. Ieder groepje heb ik voorzien van een aantal tips zodat de leerlingen kunnen toewerken naar een eind resultaat. In november vindt de eind evaluatie plaats en zullen de leerlingen hun definitieve plannen aan ons presenteren.

 

Samenwerking met Rosiir en Bewegen bij Buitenhuis

De afgelopen periode ben ik bezig geweest om een samenwerking tussen Rosiir, Bewegen bij Buitenhuis en De Adelaar op poten te zetten. Rosiir is een importeur in fietsonderdelen en wil graag de Adelaar in natura sponsoren. Rosiir heeft de Wahoo Kickr en BSX Insight Cycling ter beschikking gesteld, waar wij vermogenstesten mee kunnen afnemen.

 

Met Bewegen bij Buitenhuis is afgesproken dat we de Wahoo Kickr en de BSX Insight Cycling bij hun gaan installeren. Bewegen bij Buitenhuis heeft een ruimte beschikbaar gesteld waar de testen onder professionele begeleiding kunnen worden afgenomen.

 

Binnenkort komt er meer informatie op de website te staan over de samenwerking met Bewegen bij Buitenhuis en hoe je als lid van de Adelaar gebruik kunt maken van de testen.

 

Tot zover mijn update. Mochten er nog vragen zijn, dan hoor ik het graag.

Groeten,

Tom Spijker
Verenigingscoördinator AR & TV De Adelaar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-55810311