Verslag ALV en Nieuwjaarsbijeenkomst

Opening:

Rond 19.40 werd de Algemene ledenvergadering geopend door de voorzitter en werd er naar de leden gecommuniceerd waarom de vorige ledenvergadering werd uitgesteld en vanwaar er is gekozen voor een combinatie met de nieuwjaarsbijeenkomst. Een aantal onderwerpen uit het verslag van de vorige ALV zijn opnieuw besproken, zodat er duidelijkheid was over de huidige stand van zaken. Hierbij kunt u denken aan de beoogde fusie met de BMX club en Bar-End.

Begroting:

De begroting voor 2017 is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering en er is een toelichting gegeven over het nieuwe Adelaar Opleidingsteam(AOT). Daarnaast is het voorstel om Elis Ligtlee te benoemen tot erelid aangenomen.

Oproep vrijwilligers:

De voorzitter stelde opnieuw aan de orde dat er een groot gebrek is aan vrijwilligers voor kader functies binnen de vereniging. Hij deed een dringende oproep aan de leden om aanemelding voor met name enkele bestuursfuncties en vacatures binnen de afdelingen/commissies wegwielrennen, cluhuis, toer en sponsoring. Kijk voor de vacatures op de pagina: http://www.adelaar.org/index.php/vacatures-vereniging en meld je aan of stuur een email naar Pleuni, onze vrijwilligerscoördinator: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rondvraag:

Tijdens de rondvraag werd er nog over de huidige kwaliteit van de kleding gesproken en over de akoestiek(en de rest van de inrichting) van het clubhuis. Hier zal in de volgende ALV op worden teruggekomen.

Nieuwjaarsbijeenkomst:

Na het sluiten van de ALV in een recordtijd om 20.54 was het tijd voor de nieuwjaarsbijeenkomst. Hierin blikte de voorzitter allereerst kort terug op de successen van het vorige seizoen alvorens hij de jubilarissen huldigde voor hun betrokkenheid bij de club. Zo werden Gert Stappenbelt, Jan de Graaf, Fred Buitenhuis, Joop ten Pas en Charles Piket in het zonnetje gezet met een uniek Adelaarspeldje. Helaas konden Silvia Embsink en Henk Lubberding niet aanwezig zijn om geëerd te worden om hun betrokkenheid.

Jubilarissen klein

 

Vervolgens heeft Jan de Graaf namens de trainersstaf de kampioenen gehuldigd, namelijk Yorik Wever, Niels van Otterloo en Melanie Klement. Ook reikte Jan de aanmoedingsprijs uit aan Yorik Wever en de beker voor Renner van het Jaar aan Gert Stappenbelt. Helaas kon Elis Ligtlee niet aanwezig zijn om opnieuw gehuldigd te worden als Renster van het Jaar. Bram Leerkes werd dit jaar herkozen als Jeugdrenner van het Jaar en mocht zijn prijs in ontvangst nemen van Guido Willemsen.

Kampioenen klein

 

Als laatste werd één van de belangrijkste prijzen uitgereikt door de voorzitter zelf. Marcel overhandigde het bokaal van Clubvrouw van het Jaar, ook wel Vrijwilliger van het Jaar genoemd, aan José van Zanten voor haar intensieve bijdrage voor de club.

Clubvrouw kleiner


Tot slot was er opnieuw goed nieuws voor de jeugdafdeling, want het 55+ fietsen heeft dit jaar opnieuw een cheque kunnen overhandigen van € 500 euro aan hen. Dit werd ingeleid door een mooie toespraak van Rob Kampes. Hierbij kwamen we alweer aan het einde van een gezellige avond met een mooie vooruitblik op het aankomende jaar door Marcel Kranenburg. Naderhand was er uiteraard nog een moment voor de leden om gezellig te kletsen, een drankje te doen en te proosten op het nieuwe jaar.