Nieuwe renners gezocht!

 

Voor het ACT zijn wij opzoek naar jongens met een hart voor fietsen, jongens die graag beter willen worden en die graag wedstrijden rijden.

Het ACT is het elite/beloften team van de Adelaar en komt uit in declubcompetitie. Daarnaast wordt het wedstrijdprogramma aangevuld met een aantal mooie vrije klassiekers. Het team bestaat uit een mix van elite en belofte renners waarin ontwikkeling voorop staat.

Ben je deze gemotiveerde renner en lijkt het jou leuk om ons team te komen versterken, neem dan contact met ons op voor meer informatie. Wie weet fiets je volgend jaar in de kleuren van de Adelaar wedstrijden door het hele land.

Wegwielrennen organisatorisch gapend gat

 De afdeling wegwielrennen is in organisatorisch opzicht een gapend gat met daarbinnen op zelfgewin gebaseerde groepen.

De noodklok die het hoofdbestuur van de wielrenvereniging de Adelaar per mail luidde over de afdeling wegwielrennen was blijkbaar niet duidelijk genoeg. De roep om een actievere rol in de vereniging van leden met een licentie werd niet gehoord. Op 22 mei constateren we daarom met enkele bestuursleden en zo’n 10 leden de volgende harde werkelijkheid:

  • Veel wegwielrenners zijn lid van De Adelaar, omdat je lid moet zijn van ‘een vereniging’ om een licentie te kunnen krijgen bij de KNWU;
  • Wegwielrenners zijn bereid zich vrijwillig in te zetten, maar alleen dan wanneer daar een eigen belang mee gemoeid is;
  • Er is een bestuur dat zegt: voor ons is het vijf-voor-twaalf. Wij vinden wegwielrennen een een cruciaal onderdeel bij De Adelaar, maar op deze manier kan het echt niet langer. Als er om twaalf uur niets is veranderd zijn we genoodzaakt om stappen te zetten die we zelf liever ook niet willen.

Tja, en wat dan? Daar zit je dan met je goede bedoelingen maar zonder de ambitie om er veel tijd in te steken. Lekker, die stuitende constateringen. Ga ik me nog aangesproken voelen ook nog. En dan komt de onvermijdelijke vraag: Wat nu?

 

Wij, aanwezigen, zien de kansen wel maar willen ook zeker geen gangmaker zijn. Dan meldt zich per app een jonge, frisse, gemotiveerde dame uit het damesteam: Ze wil wel kartrekker worden. Het woord ‘voorzitter’ wordt daarbij genoemd. Er blijkt ook iemand aanwezig te zijn die wel met sponsoring aan de slag wil. Oké, er is een begin. Mooi. Fijn. Maar daar komt de vraag weer: Wat nu?

 

Het bestuur gaat contact met opnemen met de wielrenster. Alle aanwezigen beloven binnen hun Adelaarnetwerk te roepen dat er mensen nodig zijn om ‘van niets, iets te maken’. En ik beloof iets te schrijven voor op de website en social media. Dus mensen, hierbij: Voel je je aangesproken? Haak aan. Steek er tijd in voor een periode met een begin en een eind. Om een kleine stap te kunnen forceren. De ambities zijn te groot en er zijn nauwelijks mensen om het uit te voeren.

 

En even voor de duidelijkheid. Het gaat op dit moment niet over het vlaggen langs de lijn bij een evenement of zitten bij de inschrijfbalie. Wat er nu nodig is, is een aanspreekpunt voor het bestuur, financiële verantwoording en meer organisatorische aansturing zodat de verschillende wedstrijdteams beter samenwerken.

 

That’s it.

Reageren graag! Of Handjes en tijd aanbieden, stuur je reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Bye, bye. Catelijne.

Welkom bij de afdeling wegwielrennen

Hier alle informatie over wegwielrennen als wedstrijdsport. Informatie over het Adelaar Cycling Team, ACT (Elite team, site nog niet helemaal ingevuld) en over het Adelaar TalentenTeam, ATT. Dit zijn de nieuwelingen en junioren tussen de 14 en 18 jaar zowel jongens als meisjes.

 

Vind hier dus al het nieuws over en bestemd voor wegwielrenners in het algemeen en per team. Voor zowel het  ACT als het ATT staat dat in hun eigen nieuwsblok. Daarnaast informatie over trainingen, voeding, wedstrijden, uitslagen en een uitgebreide kalender met daarin plaats, tijd en inhoud van alle trainings-en andere activiteiten. In de kalender kun je ook zien of de training afgelast is. Veel plezier op dit deel van de Adelaarsite!