Op zondag 14 april wordt de BAM Infra Ronde van Gelderland georganiseerd. Ook dit jaar weer wordt deze wedstrijd verreden als jeugdklassieker voor renners van 7 tot en met 14 jaar. We hebben een mooie Omloop van 10 kilometer weten uit te zetten door een glooiend landschap ten zuiden van Apeldoorn.

De BAM Infra Ronde van Gelderland heeft een rijke historie als klassieker voor Junioren en Elite dames. Vele prominente renners hebben in het verleden deze wedstrijd weten te winnen, waaronder Marianne Vos, Leontien van Moorsel en Kirsten Wild. Enkele jaren geleden is besloten om de wedstrijd om te vormen tot een toonaangevende jeugdwedstrijd voor de (inter) nationale kalender. Aan de editie van 2018 deden meer dan 250 jeugdrenners mee.

Deze wedstrijd is een selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap voor jeugdrenners en is toegankelijk voor KNWU jeugdlicentiehouders (categorie 1 tot en met 7 voor jongens en meisjes). De start en aankomst ligt ten zuiden van Apeldoorn, tussen Beekbergen en Lieren. Na een lokale ronde rijden de renners richten het zuiden en passeren een gravelstrook van meer dan een kilometer. Na deze scherprechter volgt een technisch circuit op de Groot Panorama, waarbij er geklommen gaat worden over 1,5 kilometer met gemiddeld zo’n 4% stijgingspercentage.

Na deze klim zullen de sterke renners zich naar voren gewerkt hebben en gaan beginnen aan een korte afdaling, gevolgd door lange bosrijke stukken waar ontsnappen mogelijk is. Na het nodige draai- en keer werkt wordt de afdaling ingezet naar Beekbergen. Als het lokale circuit bereikt is rijdt iedere categorie nog minimaal 1 lokale ronde van 2 kilometer met de nodige stukken vals plat. De finale is voor het publiek volledige te volgen en eindigt in een korte sprint op het Kerkeveld. Oudere renners/-sters rijden een tweede Omloop voordat de finale begint.

De jongste categorieën zullen alleen de lokale ronde rijden.

9:00 – Inrijden
10:00 – Cat.7: 2 Omlopen en 3 lokale rondes
Cat 6: 2 Omlopen en 1 lokale ronde
Cat 5: 1 Omloop en 3 lokale rondes
Cat 4: 1 Omloop en 1 lokale ronde
14:00: Prijsuitreiking cat. 4 tot en met 7 + inrijden
14:30 – Cat 3: 6 lokale rondes
Cat 2: 4 lokale rondes
Cat 1: 3 lokale rondes
16:00 – Prijsuitreiking cat. 1 tot en met 3

Parcours: BAM Infra Ronde van Gelderland 2019

 

 

 

 

Voor meer informatie: rvg@adelaar.org
Of bekijk het programmaboekje BAM Infra Ronde van Gelderland_2019

De BAM Infra Ronde van Gelderland wordt mede mogelijk gemaakt door:
BAM Infra
Stappenbelt Specialized Store
Gemeente Apeldoorn
Bultman autoverhuur
Vos Aggregaten
XS Architecten
Het Expeditiehuis
Autohuis Eickhof Apeldoorn
Buitenhuis Sport en Bewegen in Apeldoorn
Ton de Pie Timmerwerken

Word ook sponsor van de BAM Infra Ronde van Gelderland
De BAM Infra Ronde van Gelderland krijgt in diverse media ruime aandacht. Naast foto’s en video’s op officiële sites van de KNWU, AR&TV De Adelaar en specifieke wielersites wordt op Social Media ruimschoots aandacht besteed aan dit evenement. Voorafgaand wordt in de lokale en regionale media aandacht besteed aan de wielerronde. Na de wedstrijden wordt op deze media de verslagen gepubliceerd, inclusief foto’s en video’s. Ontdek wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf!

X