Op zondag 20 september wordt de GoinG Dutch Jeugdronde van Gelderland georganiseerd. Ook dit jaar weer wordt deze wedstrijd verreden als jeugdklassieker voor renners van 7 tot en met 14 jaar en nieuwelingen jongens. Voor categorie 4-7 en nieuwelingen jongens hebben we een mooie omloop van 10 kilometer weten uit te zetten door een glooiend landschap ten zuiden van Apeldoorn. Categorie 1-3 rijdt de lokale ronde.

De GoinG Dutch Jeugdronde van Gelderland heeft een rijke historie als klassieker voor Junioren en Elite dames. Vele prominente renners hebben in het verleden deze wedstrijd weten te winnen, waaronder Marianne Vos, Leontien van Moorsel en Kirsten Wild. Enkele jaren geleden is besloten om de wedstrijd om te vormen tot een toonaangevende jeugdwedstrijd voor de (inter) nationale kalender. Aan de editie van 2019 deden meer dan 250 jeugdrenners mee.

Deze wedstrijd is een selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap voor jeugdrenners en is toegankelijk voor KNWU jeugdlicentiehouders. De start en aankomst ligt ten zuiden van Apeldoorn, tussen Beekbergen en Lieren. Vanaf de start rijden de renners richten het zuiden en passeren een gravelstrook van meer dan een kilometer. Na deze scherprechter volgt een technisch circuit op de Groot Panorama, waarbij er geklommen gaat worden over 1,5 kilometer met gemiddeld zo’n 4% stijgingspercentage.

Deze klim wordt gevolgd door een korte afdaling, gevolgd door lange bosrijke stukken waar ontsnappen mogelijk is. Na het nodige draai- en keer werkt wordt de afdaling ingezet naar Beekbergen. Als het lokale circuit bereikt is rijdt iedere categorie nog minimaal 1 lokale ronde van 2 kilometer met de nodige stukken vals plat. De finale is voor het publiek volledige te volgen en eindigt in een korte sprint op het Kerkeveld. Oudere renners/-sters rijden een tweede Omloop voordat de finale begint.

De jongste categorieën zullen alleen de lokale ronde rijden.

Dit jaar hebben we ruimte in het programma kunnen maken voor Nieuwelingen jongens!

Het programma ziet er als volgt uit:

09.00 uur – Nieuwelingen jongens – 5 grote ronde
11.00 uur – categorie 7 – 2 grote ronde + 3 kleine ronde
12.15 uur – categorie 6 – 2 grote ronde + 1 kleine ronde

13.00 – 13.30 uur – prijsuitreiking cat 6, 7 en nieuwelingen en inrijden cat 3, 4 en 5

13.30 uur – categorie 5 – 1 grote ronde + 4 kleine ronde
14.15 uur – categorie 4 – 1 grote ronde + 1 kleine ronde

15.00- 15.15 uur inrijden cat 1, 2 en 3

15.15 uur – categorie 3 – 6 kleine ronde
16.00 uur – categorie 2 – 4 kleine ronde
16.30 uur – categorie 1 – 3 kleine ronde

17.15 uur – prijsuitreiking 1, 2, 3, 4 en 5

Parcours: GoinG Dutch Jeugdronde van Gelderland 2019

 

Voor meer informatie: rvg@adelaar.org

 

De GoinGDutch Jeugdronde van Gelderland wordt mede mogelijk gemaakt door:
GoinG Dutch

Merida
Stappenbelt Specialized Store
Gemeente Apeldoorn
Bultman autoverhuur
Vos Aggregaten
XS Architecten
Het Expeditiehuis
Autohuis Eickhof Apeldoorn
Buitenhuis Sport en Bewegen in Apeldoorn
Ton de Pie Timmerwerken

Word ook sponsor van de GoinGDutch Jeugdronde van Gelderland
De GoinGDutch Jeugdronde van Gelderland krijgt in diverse media ruime aandacht. Naast foto’s en video’s op officiële sites van de KNWU, AR&TV De Adelaar en specifieke wielersites wordt op Social Media ruimschoots aandacht besteed aan dit evenement. Voorafgaand wordt in de lokale en regionale media aandacht besteed aan de wielerronde. Na de wedstrijden wordt op deze media de verslagen gepubliceerd, inclusief foto’s en video’s. Ontdek wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf!

X