Geslaagde Buitenlandweek in de Vogezen

Op 10 juni was het dan zover; de jaarlijkse Buitenlandweek ging van start. Organisatoren Marc den Besten en Kees Dijkstra hadden ditmaal hun oog laten vallen op Camping de Ramberchamp bij Gérardmer aan de oevers van het gelijknamige meer. Dat bleek een heel goede keuze. De camping was een prima uitvalsbasis voor prachtige fietstochten door de Vogezen en bovendien bleek de camping te beschikken over één van de beste restaurants van alle campings die in de loop der jaren tijdens de Buitenlandweek zijn bezocht.

Iedere avond werden de deelnemers getrakteerd op een uitstekend driegangenmenu waarbij bovendien nog twee drankjes waren inbegrepen. En wat het
weer betreft; de pessimisten die vooraf riepen dat het in de Vogezen altijd regent, hadden het ditmaal niet bij het rechte eind. De hele week stralend weer en weinig wind!

Traditiegetrouw werd op de zondag gestart met een gezamenlijke koffierit richting Bruyères en de dagen daarna werden groepjes gevormd die naar inzicht verschillende afstanden en aantallen hoogtemeters reden. Zo kon iedereen zich op zijn of haar niveau uitleven op de Grand Ballon, de
Ballon d’Alsace of minder bekende cols zoals de Col de Grosses Pierre, de Col de Sapois of de Col de Bramont. Uiteraard werden ook de Col de la Schlucht en de Platserwasel niet overgeslagen al was het maar om het parcours van de touretappe van 22 juli 2023 te verkennen.

Kortom, een prachtige week met stralend weer, een goede accommodatie en fraaie ritten door de prachtige Vogezen zonder valpartijen, lekke banden onderweg of ander ongemak!