TOER

Fietsen

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
LEEFTIJD
VANAF 16 JAAR
GROEPSGROOTTE
10 TOT 30 RENNERS
TRAININGEN
1 TRAINING PER WEEK

AR&TV De Adelaar heeft een grote Toerafdeling . In de periode maart tot en met oktober, ook wel wegseizoen genoemd,  wordt er bijna dagelijks in clubverband op de racefiets gereden. In de periode oktober tot en met maart wordt er in clubverband gereden op de mountainbike en/of gravelbike. De start van de clubritten is altijd vanaf het clubhuis (Sportpark Orderbos). Alle clubritten staan vermeld op de rittenkalender.

Ook is het mogelijk om in het voor- en naseizoen door te rijden op de racefiets (veelal individueel) of op de wielerbaan van het Omnisport te Apeldoorn. Voor het laatste kan je de informatie vinden op de site van AR&TV De Adelaar.

Bij de informatie over de Toerafdeling staan regels vermeld over het rijden in een groep. Daarbij een overzicht van de groepsindeling en hoe snel er per groep wordt gereden. De snelste groep is Race. Daarna in aflopende gemiddelde snelheid; Cyclo, Sportief, Toer 1 en Toer 2. In 2019 is gestart met een Jeugdtoergroep, snelle jeugd die afzwaaien uit de wedstrijdafdeling.

Als je voor het eerst komt vraag dan naar een wegkapitein. De wegkapitein herken je aan het afwijkende gele adelaarsshirt. Hij/Zij helpt je verder en zal je in onderling overleg naar de juiste groep verwijzen. Dat voorkomt teleurstelling als blijkt dat je het onderweg niet kan bijhouden. Ook worden de spelregels om in een groep te rijden uitgelegd. Bij clubritten wordt je wel geacht clubkleding te dragen.

Vanuit de Toerafdeling worden verschillende wielertochten georganiseerd, zoals een week fietsen in het buitenland, een driedaagse door Nederland en de 11 Bergentocht. De 11 Bergentocht is de landelijk bekende MTB-, Cross-, Graveltocht door de bossen rondom Apeldoorn.

Bij de Adelaar wordt voor het communiceren van de tourritten gebruik gemaakt van de Cyql App. Op dit moment geld dat alleen nog voor de dinsdag, donderdag en zaterdag ritten maar de bedoeling is dat met ingang van 2025 de Cyql App vereniging breed voor alle tourritten zal worden gebruikt. Meld je daarom aan via deze link https://cyqlapp.app.link/AsvBvtRxhIben en maak een account aan in de Cyql App.

Als laatste. Zorg dat je materiaal + toebehoren in orde zijn. Niet alleen voor je eigen veiligheid maar ook die van je mede fietsers.

Voor vragen, suggesties of aanvullende informatie kan je mailen naar de Toercommissie: toerfietsen@adelaar.org

De Toercommissie wenst je veel fietsplezier.

SCHEMA1 MAART T/M
30 OKTOBER
LOCATIECLUBHUIS
CONTACT INFOTOERFIETSEN@ADELAAR.ORG
https://www.adelaar.org/wp-content/uploads/2022/12/kleding-adelaar-320x320.jpg

KLEDING

Wanneer je wielrennen wilt uitproberen, zijn de volgende punten in eerste instantie van belang:

  • Het dragen van een goedgekeurde fietshelm is verplicht
  • Handschoentjes zijn prettig, maar ook verplicht want bij eventuele valpartijen bieden ze bescherming.
  • Je kunt bij kennismaking kiezen om op je sportschoenen te fietsen. Zodra er een beetje ervaring is, gaan wielrenners clickpedalen gebruiken, waar die plaatjes in passen en waarmee de schoenen vast op de pedalen worden gezet.
  • Het dragen van een zonnebril/wielerbril biedt bescherming tegen de ogen, niet alleen tegen zonlicht, maar ook tegen regen, opspringende steentjes of vliegen e.d.
  • De koersbroek draag je zonder onderbroek eronder.

Veiligheid staat voorop
Bij wegwielrennen is veiligheid belangrijk, daar doen wij als vereniging alles aan om dit te kunnen waarborgen. Ga je een keer meetrainen, controleer dan zelf je fiets goed of laat dit door een specialist doen, om onnodige ongelukken te voorkomen.

HEB JE VRAGEN?

Hopelijk heeft bovenstaande je voldoende informatie gegeven. Zo niet, neem dan contact op met één van de leden of per mail: info@adelaar.org

CLUBHUIS

A.R. en T.V. de Adelaar heeft een eigen clubgebouw. Het adres van het clubgebouw is:

Sportpark Orderbos 27
7313 HN Apeldoorn
055-3555787