JEUGD

Wielrennen

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
LEEFTIJD
VAN 7 TOT 12
GROEPSGROOTTE
10 TOT 20 RENNERS
TRAININGEN
1 TRAINING / 1 WEDSTRIJD PER WEEK

Zin om met ons mee te fietsen? Leuk! We zien je graag verschijnen. Heb je een helm, handschoentjes en een racefiets of mountainbike, en ben je 7 jaar, dan ben je klaar om wielrennen uit te proberen. Lees hier alles wat je moet weten om je voor te bereiden.

Het seizoen voor het wielrennen loopt vanaf maart gaan we door tot eind september. Dan zijn er twee keer per week trainingen en kun je wedstrijden rijden. Begin oktober breekt dan de winterperiode aan waarbij jeugdrenners op de baan kunnen gaan rijden of gaan veldrijden in het bos.

INTRODUCTIELESSEN

Op een aantal momenten in het jaar starten we vier introductielessen wielrennen voor enthousiaste kinderen die deze sport willen leren kennen. Kinderen en ouders wordt geleerd wat de wielersport inhoudt. Met deze lessen kan elk kind goed voorbereid beginnen met wielrennen. Ook is er genoeg ruimte voor de vele vragen van ouders.

Dit heb je nodig:

MTB/Fiets/Racefiets
Helm
Sportschoenen

GRATIS

INTRODUCTIE LES

SCHEMA1 MAART T/M
30 OKTOBER
LOCATIEDIVERSE LOCATIES
CONTACT INFOJEUGD@ADELAAR.ORG
SOCIAL MEDIA

HEB JE METEEN EEN RACEFIETS NODIG?

Wanneer je kind enthousiast is over wielrennen ben je als ouder niet meteen geneigd om een (tweedehands) fiets aan te schaffen. Dat begrijpen wij maar al te goed. Graag laat je je kind eerst enkele keren meetrainen.

Heeft je kind zelf een mountainbike of iemand in de omgeving, kom daarmee eerst naar de training. Dat kan. Zijn ook die mogelijkheden er niet, neem dan contact op met iemand van de jeugdcommissie op. We kunnen niets garanderen maar wel proberen iets te regelen.

https://www.adelaar.org/wp-content/uploads/2022/12/fietsen-320x320.jpg
https://www.adelaar.org/wp-content/uploads/2022/12/kleding-adelaar-320x320.jpg

KLEDING

Wanneer je wielrennen wilt uitproberen, zijn de volgende punten in eerste instantie van belang:

  • Het dragen van een goedgekeurde fietshelm is verplicht!
  • Handschoentjes zijn prettig, maar ook verplicht want bij eventuele valpartijen bieden ze bescherming.
  • Je kunt bij kennismaking kiezen om op je sportschoenen te fietsen. Zodra er een beetje ervaring is, gaan wielrenners clickpedalen gebruiken, waar die plaatjes in passen en waarmee de schoenen vast op de pedalen worden gezet.
  • Het dragen van een zonnebril/wielerbril biedt bescherming tegen de ogen, niet alleen tegen zonlicht, maar ook tegen regen, opspringende steentjes of vliegen e.d.
  • De koersbroek draag je zonder onderbroek eronder.

Veiligheid staat voorop!
Bij wegwielrennen is veiligheid belangrijk, daar doen wij als vereniging alles aan om dit te kunnen waarborgen. Ga je een keer meetrainen, controleer dan zelf je fiets goed of laat dit door een specialist doen, om onnodige ongelukken te voorkomen.

HEB JE VRAGEN?

Hopelijk heeft bovenstaande je voldoende informatie gegeven. Zo niet, neem dan contact op met één van de leden of per mail: jeugd@adelaar.org.

CLUBHUIS

A.R. en T.V. de Adelaar heeft een eigen clubgebouw. Het adres van het clubgebouw is:

Sportpark Orderbos 27
7313 HN Apeldoorn
055-3555787