OPENINGSRIT OP DE WEG

Hallo Tourfietsers,

Zaterdag 2 maart was het wet zover, de start van het weg tourseizoen.

Om 09.30 uur inloop in het clubgebouw met koffie en cake. Gezellig kletsen en iedereen maakt zich op voor een mooie rit in eigen groep Tour 2, 1, sportief en cyclo. Ab is er ook bij, fijn om te zien!

Het is mooi weer dus niets staat er in de weg om er een mooie rit van te maken.

Dick Hop staat op en vraagt streng doch rechtvaardig aandacht voor wat huishoudelijke mededelingen. Iedereen wordt verzocht zich buiten op te stellen in zijn of haar tourgroep.

Dat is al een tour op zich, welke groep neem je, wie gaan er mee en waar staan ze.

We stellen ons op en de snelste tourgroep zal als eerste vertrekken. Dick geeft aan dat er minstens 200 meter tussen de groepen moet zitten, geen 198, 199 maar 200!  Uiteraard geven we hier gehoor aan, we durven dit niet tegen te spreken. Is ook niet nodig want dit is een prima uitgangspunt.

De snelle groep vertrekt, prima zo. Vlak daarna, op 199 meter afstand alweer een groep die vertrekt. Welke groep zijn jullie vraagt Dick. Het antwoord is Tour 1 maar die start pas later, toch besluit het groepje maar van start te gaan.

Ikzelf besluit met de echte Tour 1 aan te sluiten en het grootste vervolg van het verslag behelst dus mijn ervaring van die rit.

Anne heeft een route voor de z.g. Youngtimers maar besluit die ook voor deze groep te gebruiken met evt. een aanpassing halverwege. Dit is tour 1 dus ik ga er van uit dat dit de 75 km versie is die voorgesteld is. We rijden weg en mijn navigatie begint wel heel raar te corrigeren. Ik ga naast Anne fietsen en vraag of we wel goed gaan.  Zoals gezegd een andere route, overigens ook prima, als we maar een lekkere en gezellige tocht rijden. Ondertussen gooi ik de andere route erop zodat alles weer in de pas loopt.

Samen met Anne op kop want alleen is maar alleen en de groep kan er lakker achteraan karren.

Best veel wind richting Lieren en later Klein Amsterdam. We hebben een wegopbreking maar Anne heeft een voorverkenning gedaan zodat, zonder dat iemand het merkt de route geruisloos omgeleid wordt om weer exact op de route uit te komen. We hoeven ons dus geen zorgen te maken, dit gaat goed komen vandaag!

Zo langzamerhand laat ik me even afzakken met de bedoeling dat iemand anders ook naar voren rijdt. Dat is nog lastigere dan je soms denkt, zie ze er maar eens langs te krijgen, haha.

Uiteindelijk werpen zich diverse koprijders op, heel lekker zo.

We rijden richting Eerbeek en door naar Loenen. In Loenen niet via Beekbergen naar Apeldoorn maar via de Woestehoeve gaan we verder over de beruchte Groenendaalseweg, Dat wordt klimmen dus.

Ik mag weer naar voren van Anne en dat heb ik geweten. Het tempo zit er goed in, daar ben ik zelf debet aan en laat me niet kennen tot aan het viaduct en wordt ook nog ingehaald. Achteraf toch wat te snel, de groep is wat uit elkaar gereden maar, zoals het hoort, stoppen we even voorbij het viaduct. We houden de benen stil bij het monument om even te overleggen hoe verder.

We besluiten via Hoenderloo te fietsen. Peter en zoon besluiten linea recta naar Apeldoorn te fietsen.

Lekker tempo richting Hoenderloo en via de Brouwersweg naar de Otterloseweg alwaar we, zoals we weten lekker naar beneden rijden richting Apeldoorn.

We zijn snel weer bij de Adelaar in het Orderbos waar ons een drankje en broodje knakworst wacht.

Dit hebben we blijkbaar verdiend, lekker gereden, gezellig nakletsen, de andere groepen komen ook binnen en de sterke verhalen en meer gaan weer over tafel.

Hierna richting huis, althans, dat dacht ik. Bernard gaat nog een lusje doen en ik besluit mee te rijden via Hoog Soeren, toch nog 22km erbij. Niet alleen Fred doet lusjes, Bernard en ik hebben bewezen dat hij geen alleenrecht hierop heeft😀.

14.00 uur voldaan weer thuis.

Toercommissie en overige helpers, heel erg bedankt voor dit leuke begin van het weg seizoen!

Bert de Wilde