Jeugdronde van Gelderland 2023

Tijdens het Weekend van Apeldoorn 2023

GEANNULEERD!
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
CATEGORIE
VAN 1 T/M 7
INSCHRIJVING
KNWU WEBSITE
DATUM
ZO 24 SEPTEMBER 2023

DE JEUGDRONDE VAN GELDERLAND 2023 GAAT HELAAS NIET DOOR! Dit komt door het feit dat de financiering vanuit het grotere evenement “Weekend van Apeldoorn” niet toereikend is.

Op zondag 24 september 2023 vindt de Jeugdronde van Gelderland plaats. De Jeugdronde van Gelderland is een officiële KNWU koers waarin de landelijke top van jeugdrenners in de leeftijd van 7 tot 14 jaar aan de start komen. Renners kunnen zich t.z.t. aanmelden via de wedstrijdkalender van de KNWU.

De Jeugdronde wordt jaarlijks georganiseerd door de wielrenvereniging uit Apeldoorn, A.R. & T.V. De Adelaar, en zal midden in het centrum van Apeldoorn gereden worden. In 2023 is de Jeugdronde van Gelderland als finale tevens onderdeel van het districtskampioenschap Oost en zal tijdens de Jeugdronde van Gelderland de districtskampioen per categorie worden uitgeroepen. De Jeugdronde van Gelderland heeft een jarenlange historie en heeft al vele wielertalenten naar voren gebracht. Nadat de Jeugdronde van Gelderland jarenlang onderdeel was van de damesprofwedstrijd staat de Jeugdronde van Gelderland vanaf 2018 als zelfstandige wedstrijd op de landelijke wieleragenda.

Dit jaar wordt de ronde weer in de binnenstad van Apeldoorn georganiseerd. De Jeugdronde van Gelderland participeert hier in het grote evenement, het Weekend van Apeldoorn, in de binnenstad van 22 t/m 24 september 2023. Dit wordt een enorm spektakel met als ondertitel: “drie dagen Feest, Fashion & Fietsen in de binnenstad”. De zondag 24 september 2023 staat geheel in het teken van fietsen.

De Jeugdronde van Gelderland zal worden afgesloten met een Dikke Banden Race voor de jeugd. De Adelaar kan dit organiseren met dank aan Jumbo Visma Ready2Race. Deze Dikke Banden Race zijn wedstrijden voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar oud. Iedereen kan in zijn eigen leeftijdsklasse deelnemen op een eigen dikke banden fiets. Dus: geen racefiets! Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud? Meld je dan t.z.t. (samen met je vrienden, buurteam of sportteam) aan voor de dikke banden race!

CONTACT

voor meer informatie

Dikke Banden Race

SCHEMA
Cat 5 t/m 7
09:30 - 12:00 uur

Cat 1 t/m 4
13:00 - 15:00 uur

Dikke Banden Race
Vanaf 15:00 uur
LOCATIE PERMANENCE
ACEC gebouw
Roggestraat 44
7311 CD Apeldoorn
START/ FINISH
Leienplein
ORGANISATIE
A.R. & T.V. De Adelaar
rvg@adelaar.org
AllRonde van Gelderland